“Aydıntepe’de neşe doluyor insan”

Güne erken saatlerde başlayan Aydıntepe ilçemiz 23 Nisan için coşkulu bir kutlama hazırlamıştı. Kutlamalarda görev alacak öğrencilerimizi gece boyunca uyku tutmamış, sabahın ilk ışıklarıyla beraber hazırlıklar başlamıştı. Folklor ekiplerinde başka bir heyecan, merasimde yürüyecek olanlarda başka, çocuklarını izleyecek analarda ise bambaşka bir heyecan vardı. Ah hele bir görmeliydiniz o çocukları: Küçük palyaçoları görmeliydiniz, kolalı beyaz gömlekli, siyah fraklı küçük delikanlıları görmeliydiniz… Fırfırlı ve asil dans figürleriyle kendilerine hayran bırakan genç kızları, mehter takımının mağrur burma bıyıklılarını… 

“Aydıntepe’de neşe doluyor insan”

Etkinliklerde minikler başroldeydi... Güne erken saatlerde başlayan Aydıntepe ilçemiz 23 Nisan için coşkulu bir kutlama hazırlamıştı. Kutlamalarda görev alacak öğrencilerimizi gece boyunca uyku tutmamış, sabahın ilk ışıklarıyla beraber hazırlıklar başlamıştı. Folklor ekiplerinde başka bir heyecan, merasimde yürüyecek olanlarda başka, çocuklarını izleyecek analarda ise bambaşka bir heyecan vardı. Ah hele bir görmeliydiniz o çocukları: Küçük palyaçoları görmeliydiniz, kolalı beyaz gömlekli, siyah fraklı küçük delikanlıları görmeliydiniz… Fırfırlı ve asil dans figürleriyle kendilerine hayran bırakan genç kızları, mehter takımının mağrur burma bıyıklılarını…

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Samih Akpulat, bu coşkuya şu sözlerle ortak oldu: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katkılarıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır."
 
Aydıntepe, bayramın adına yenik düşmüş, çocuklar gibi eğlenmeye başlamıştı bile: Kaymakam Fatih Baysal başka bir mutlu, Belediye Başkanı Orhan Eraslan bir başka mutluydu. Başçavuş Mahmut Gürocak bile zor tutmuştu kendini, Kolbastıya katılmamak için.

Çok kalabalıktı bu yıl sokaklar. Protokol tıklım tıklım, tören alanı tıka basa anne doluydu, baba doluydu. Öğretmenler gururluydu.

Aydıntepe, tıpkı o pekçe bilinen şiir gibiydi: “23 Nisan, 23 Nisan, neşe doluyor insan.”

İşte neşenin kanıtı olan o fotoğraflar:

Kaymakam Fatih Baysal, öğrenciler tarafından çiçek yağmuruna tutulduÖğrencilerin geçit töreni, görülmeye değerdi...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En heyecanlılar ana okul öğrencileriydi...Gösteriler ilgi ile izlendi...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolbastı, bu yıl ki törenlerde ilk kez oynandı

 

 

 

 

 

 

 

 

Burma bıyıklılar izledi...Genç ve güzel kızlar, yürek hoplattı...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meydanda büyük bir Türk Bayrağı açıldıMinik delikanlılar ve minik bayanlar ilgi ile izlendi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.