Aydıntepe Meslek Yüksekokulu'nda ilk mezuniyet heyecanı

Bayburt Üniversitesi Aydıntepe Meslek Yüksekokulu, 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ile ilk mezunlarını verdi.

Aydıntepe Meslek Yüksekokulu'nda ilk mezuniyet heyecanı
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Aydıntepe Meslek Yüksekokulu, 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ile ilk mezunlarını verdi.

Aydıntepe Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'ndakii törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Aydıntepe Meslek Yüksekokulu'nun birçok eksiği bulunduğunu ancak her geçen gün daha da iyiye doğru gittiğini söyledi.

Gelecek akademik yıllarda okulda yeni bölümlerinde aktif hale geleceğini belirten Şimşek, "Şuan da pasif olan bölümler var. 3 bölüm aktif halde. Birkaç yıl sonra burada 500-600 öğrencinin öğrenim gördüğü, 20-30 kadar öğretim elemanının hizmet verdiği bir okul göreceksiniz" dedi.

Okulun gelecek yıllarda Aydıntepe ilçesine çok şey katacağına inandığını dile getiren Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu okul Aydıntepe'ye çok şey katacak. Hem renk katacak hem kültürüne hizmet edecek hem kekonomisine hizmet edecek. Bu açıdan da iyi bir okul olacağını düşünüyorum. Öğrencilerimize mezuniyetten sonra kariyer hayatlarında başarılar diliyorum. İnşallah kısa zamanda iş sahibi olurlar."

Aydıntepe Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ümit Girgel ise okulda Gıda İşleme, İnşaat Teknolojisi, Mimarlık ve Şehir Planlama, Çocuk Bakamı ve Gençlik Hizmetleri ile Makine ve Metal Teknolojileri bölümlerinin bulunduğunu ancak bunlardan Gıda İşleme ve İnşaat Teknolojileri bölümlerinin aktif olduğunu kaydetti.

Girgel, aktif olan iki bölümde 79 öğrencinin eğitim gördüğünü dile getirerek, "Mimarlık ve Şehir Planlama ile Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri bölümünde 2017-2018 eğitim öğretim yılında, birinci ve ikinci öğretim programlarından 160 öğrenci alınıp eğitime başlanacaktır. Okulumuz kısa zamanda gelişeceğine ve eğitim kalitesiyle ülkemizdeki saygın okullar içinde yerini alacağına eminim." diye konuştu.

Törende Aydıntepe MYO’nun ilk mezunları olan öğrencilerden derece giren yüksekokul birincisi Medine Arucu, ikincisi İlham Taha Oğulluk ve üçüncüsü Seren Kaplan ödüllendirildi.

Törene, Aydıntepe Kaymakamı Selçuk Haskırış, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.