Anne Üniversitesi eğitime başladı

Bayburt Üniversitesi tarafından düzenlenen ve iki hafta boyunca devam edecek olan Anne Üniversitesi’nin açılış programı, Dede Korkut Külliyesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Anne Üniversitesi eğitime başladı
Bayburt Postası - Programa, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Bayburt İl Jandarma Komutanı Halil Murat Bilgiç katıldı.

Yoğun katılımın sağlandığı etkinlikte, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, annelerin kutsiyeti hakkında bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

Programda konuşan Vali Cüneyt Epcim ise ülkelerin insan kaynakları üzerinde önemle durduklarını dile getirdi. Bu anlamda programı çok önemli gördüklerini dile getiren Vali Epcim, beşeri sermayenin yetiştirilmesinde kadın ve annenin hayati önemine değindi. Vali Epcim, “Annesi güçlü toplumlar refah düzeyi yüksek ve daha güçlü olarak karşımıza çıkmakta. Kadınların her açıdan sosyal ve ekonomik refah düzeyinin artması topum refahının da artması anlamına geliyor. Bizler de çeşitli vesilelerle buna yönelik çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bu alanda kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri tarafından hayata geçirilen projelere işaret eden Vali Epcim, “Elimizden geldiğince bu sürece destek vermek istiyoruz. Aile içi iletişimde ciddi sorunlar yaşanıyor. Bütün dünyanın yaşadığı bir sorun. Dijital oyun ve teknoloji bağımlılığı gibi tehditler karşımızda duruyor. Bunlar içerisinde bilinç kayması yaşayan bir insanlığa doğru ilerlemekteyiz. İşte bu tehditlere ilişkin farkındalık oluşturabilmek adına da bu program önem arz ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Vali Epcim, programın hayata geçirilmesinde katkı ve emeği geçenlere teşekkür etti. Bayburt Üniversitesi’nin yeni kurulmuş olmasına karşın bir başarı hikâyesi yazdığına dikkat çeken Vali Epcim, “Önemli gördüğüm bir noktayı daha ifade etmek istiyorum. Bayburt Üniversitesi öğrenci sayısının 14 bine ulaşması, modern ve çağdaş bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemesi ve elde ettiği başarılarıyla göreve başladığımızda bizi şaşırtan bir husus olmuştu. Bu bir başarı hikâyesidir. Üniversitemizin geldiği ve geleceği nokta bizi heyecanlandırıyor. Bu başarının elde edilmesinde büyük katkı ve emekleri bulunan Rektör Hocamıza, akademisyenlerimize ve bürokratlarımıza çok teşekkür ediyorum. Anne Üniversitesi’nin bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci de yaptığı konuşmada anneliğin önemine dikkat çekti.

Anne Üniversitesi’nin açılış dersi, Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Hüsniye Bülbül tarafından yapıldı. Bülbül, misafir ve katılımcılara “Mahremiyet Eğitimi” ile ilgili bir sunum yaptı.

Aralık ayının ilk iki haftasını kapsayacak “Anne Üniversitesi”nde kadınlara yönelik “Kanserle Mücadele”, “Çocuk İstismarı”, “Anne-Baba Davranış Kalıpları ve İletişim”, “Okul Başarısında Ailenin Önemi”, “Obezite İle Mücadele” ve “Medya Okur Yazarlığı” gibi önemli başlıklar altında eğitimler düzenlenecek. Eğitimler sonucunda katılımcılara sertifika verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.