“Ana Kız Okuldayız”

Bayburt'ta “Ana Kız Okuldayız Okuma Yazma Öğretimi Kampanyası” kapsamında düzenlenen törenle, kursiyerlere belgeleri verildi. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, okuma yazma bilmeyen kadınların okuryazar olmalarını sağlamak amacı ile başlatılan 'Ana Kız Okuldayız' okuma yazma kampanyasının birçok insanı okur yazar hale getirdiğini belirtti. Harmancı, Bayburt'ta, az da olsa bazı ailelerin kız çocuklarının eğitimine yeterince önem vermediğinin görüldüğünün altını çizdi. "İlk emir 'Oku' olan bir dinin mensupları olarak kadınların yetişkin bireyler olmaları, kendilerini ifade edebilmeleri, toplumsal ihtiyaçlarını bağımsızca karşılayabilmeleri, okuma yazma becerisi kazanmaları ile mümkün olacaktır" diyen Harmancı, insanın hayat boyu öğrenmenin üzerine inşa edildiği dinleme, anlama, kendini ifade etme, sağlıklı iletişim kurabilme becerilerinin de okuryazarlıkla doğrudan ilişkili olduğuna dikkat çekti.

“Ana Kız Okuldayız”
Bayburt'ta “Ana Kız Okuldayız Okuma Yazma Öğretimi Kampanyası” kapsamında düzenlenen törenle, kursiyerlere belgeleri verildi.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, okuma yazma bilmeyen kadınların okuryazar olmalarını sağlamak amacı ile başlatılan 'Ana Kız Okuldayız' okuma yazma kampanyasının birçok insanı okur yazar hale getirdiğini belirtti. Harmancı, Bayburt'ta, az da olsa bazı ailelerin kız çocuklarının eğitimine yeterince önem vermediğinin görüldüğünün altını çizdi. "İlk emir 'Oku' olan bir dinin mensupları olarak kadınların yetişkin bireyler olmaları, kendilerini ifade edebilmeleri, toplumsal ihtiyaçlarını bağımsızca karşılayabilmeleri, okuma yazma becerisi kazanmaları ile mümkün olacaktır" diyen Harmancı, insanın hayat boyu öğrenmenin üzerine inşa edildiği dinleme, anlama, kendini ifade etme, sağlıklı iletişim kurabilme becerilerinin de okuryazarlıkla doğrudan ilişkili olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'de hala 15 yaş üstü nüfus grubunda 4 milyonu kadın olmak üzere yaklaşık 5 milyon vatandaşın okuma yazma bilmediğini dile getiren Harmancı, "İlimizde ise 2007 yılı adrese dayalı nüfus sayımı sonuçlarına göre okuma yazma bilmeyen yaklaşık 7 bin kişinin olduğu tespit edilmiştir." diye konuştu.

Kursa 29 kursiyerin kayıt yaptırdığını ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Çelik ise bu kursiyerlerden 22'sinin diploma almaya hak kazandığının altını çizdi.

Kursiyerler adına bir konuşma yapan 70 yaşındaki Zeynep Memiş'in konuşması ise salonu dolduranlar tarafından uzun süre alkışlandı. Kendisinin zamanında okuyamadığını ifade eden Memiş, "Ben 70 yaşındayım, zamanında okuyamadım. Sonrasında da çocuklarımı okuttum, biri öğretmen diğeri de memur oldu. Ben de ancak şimdi okuma yazma öğrendim." diyerek öğrenmenin yaşının olmadığını gösterdi.

Bu arada belgelerini alan kursiyerler kendilerine okuma yazma öğreten öğretmenleri Recai Çelik'e çiçekle teşekkürlerini iletti. Bayburt Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen okuma yazma kursu belge törenine; Vali Kerem Al, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, daire amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.