Akkoyunlu ve gaziler ‘Vatan Sevgisi’ konulu konferansa katıldı

15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu'nda ''Vatan Sevgisi'' konulu bir konferans düzenlendi.

Akkoyunlu ve gaziler ‘Vatan Sevgisi’ konulu konferansa katıldı
Bayburt Postası - 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu'nda ''Vatan Sevgisi'' konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü H. Haluk Akkoyunlu, Kıbrıs Gazisi Ömer Doğan, İç Güvenlik Gazisi Kemalettin Şahin, İç Güvenlik Gazisi Arif Lüleci katıldı.

Şehit Muhammed Fatih Safitürk konferans salonunda gerçekleşen konferansta konuşan Haluk Akkoyunlu, yeni neslin 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişimini ve bu girişime karşı milletin cevabının unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları, tüm şehitleri ve gazileri minnetle anarak sözlerine başlayan Akkoyunlu, “Vatanın her karış toprağı şehit kanıyla sulanmıştır, bu yüzden bu vatan bizim için herşeyin üzerindedir. Vatanımız için durmadan, yılmadan, sıkılmadan çalışacağız ve vatana hayırlı birer bireyler olacağız. Bu vatan bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, kahraman silah arkadaşlarından, aziz şehitlerimizden, kahraman gazilerimizden, atalarımızdan kaldı. Bize düşen bu vatanı daha iyi yerlere getirebilmektir. Vatan parçalanmaz bir bütündür, değil toprak bu vatanın bir taşını bile vermeyiz. İçerde ve dışarda ülkemize vatanımıza saldıranlara karşı birlik olmalıyız, milli ve manevi şuurdan vazgeçmemeliyiz. Biz Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de gögsümüzü hain düşmana siper ettik, malımızdan canımızdan vazgeçtik ama düşmana bir karış toprak vermedik" dedi.

15 Temmuz 2016 da gerçekleşen hain darbe girişimine de vurgu yapan Akkoyunlu, "Bu tarih kesinlikle unutulmamalı, hafızalarımızda hep taze kalmalı. Bu vatanın evlatları vatan için gözünü kırpmadan tankların önüne yattı, kurşunlara korkusuzca gögüs gerdi. Bu vatanının huzurunu bozanlara taviz verilmeyeceğinin bilinmesi gerekir. Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde içerde ve dışardaki düşmanlara karşı dim dik duracağız ve bu vatanı ömrümüz pahasına koruyacağız" diye konuştu.

Gaziler ve öğrenciler arasında soru cevap şeklinde geçen programın sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alperen ARSLAN 7 yıl önce

Çok güzel ve anlamlı bir faaliyet olmuş Emeği geçenlere teşekkürler. Bu tür faaliyetler artarak devam ettirilmeli