Akengin ve Temuçin Bayburt'ta

TÜRKSAV Başkanı şair-yazar Yahya Akengin ile eğitimci-yazar Ali Kemal Temuçin Bayburt Üniversitesi'nin konuğu olarak Bayburt'a geldi.

Akengin ve Temuçin Bayburt'ta
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, kişisel kitaplarını Bayburt Üniversitesi Kütüphanesine bağışlayan Yahya Akengin ve Ali Kemal Temuçin’e jest yaparak üniversite tarafından yayımlanan kitapları ve teşekkür plaketlerini takdim etti.

Akengin ve Temuçin’i Rektörlük makamında kabul eden Rektör Coşkun, anlamlı bağışa anlamlı bir karşılık olması amacıyla Bayburt Kültürü ve Tarihi Araştırma Merkezi (BAKÜTAM) tarafından basımı gerçekleşen kitapları hediye etti. Akengin ve Temuçin’e üniversite adına teşekkür plaketlerini de takdim eden Coşkun, bağışlanan kitapların matbu ve dijital baskılı eser bakımından büyük bir ilim merkezi olan kütüphaneye önemli katkılar yapacağını bildirerek üniversite adına teşekkür etti. Akengin ve Temuçin ise kitap hediyesi jestinin kendilerini memnun ettiğini dile getirdiler.

Ziyarete Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Erdem de eşlik etti.


Öğretmenlik mesleğini anlattılar

Akengin ve Temuçin daha sonra Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliğine katıldı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama programında ilk olarak açılış konuşmaları gerçekleşti.  

Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun konuşmasında, Öğretmenler Gününü öğretmen adaylarıyla birlikte kutlamanın anlamına dikkat çekerek, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin KPSS alan sınavlarında elde ettikleri başarılarını takdirle karşıladıklarını belirtti. Hadislere atıfla öğretmenliğin önemini anlatan Coşkun, konuşmasını Öğretmenler Gününü kutlayarak sonlandırdı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Erdem ise geleceğe yön veren, milli ve manevi değerleri referans alan öğretmenler yetiştirmeyi ilke edindiklerini söyledi.

Ali Kemal Temuçin’in ‘Öğretmen Olmak’, Yahya Akengin’in ise ‘Öğretmenlik Sanatı’ başlıklı konuşmalarıyla devam eden program, solist Hilal Çetin ve gitarist Emre Doğan tarafından hazırlanan Şiir ve Müzik dinletisiyle sona erdi. Programın ardından eğitimci-yazar Temuçin, 'Öğretmen' adlı eserini öğrenciler için imzaladı.

Programa Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Çiğdem, Prof. Dr. Hanefi Bayraktar ve Prof. Dr. Metin Uçurum, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Erdem, Adalet MYO Müdürü Doç. Dr. Yusuf Şen, Yahya Akengin, Ali Kemal Temuçin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.