Abdulkadir İlhan'dan "Hukuk ve Ceza Uygulamaları" söyleşisi

Yargıtay Onursal Ceza Genel Kurulu Başkanı ve Yargıtay Onursal Başkanvekili Abdulkadir İlhan, Türkiye'nin yıllardır her dönem adı değişen çeşitli şer odaklarıyla mücadele ettiğini söyledi.

Abdulkadir İlhan'dan "Hukuk ve Ceza Uygulamaları" söyleşisi
Bayburt Postası - Yargıtay Onursal Ceza Genel Kurulu Başkanı ve Yargıtay Onursal Başkanvekili Abdulkadir İlhan, Türkiye'nin yıllardır her dönem adı değişen çeşitli şer odaklarıyla mücadele ettiğini söyledi.

İlhan, Bayburt Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulunca, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonunda düzenlenen "Hukuk ve Ceza Uygulamaları" söyleşisinde öğrencilerle mesleki tecrübelerini aktarırken çeşitli tavsiye ve önerilerde bulundu.

İlhan, insanlar arasındaki ilişkileri düzenleyen hukukun hak olduğunu ve adalet ilkesi üzerine kurulduğunu vurgulayarak, "Bu ilişkiler öyle dengede gidecek ki toplum güven içerisinde, huzur içerisinde olacak. Sıkıntı yaşanmayacak. Bunu da hukuk ilkeleri sağlayacak." dedi.

Hukuk ilkelerinin yazılı ve yazılı olmayan hukuk olarak iki başlık altında toplandığını ifade eden İlhan, "Yazılı olmayan hukuk asıl yazılı olan hukukun kaynağını oluşturuyor. Toplumun ortak değerleridir yazılı olmayan hukuk kuralları. Bunlar ahlak kuralları, örf adet kuralları ve diğer taraftan din kuralları. İşte bu yazılı olmayan kurallar toplumun ortak değerleridir. Toplumun huzur, refah, güven içerisinde yürümesini, kalkınmasını sağlayan değerlerdir." diye konuştu. 

Gençlerin öğrencilik yıllarında kendilerini donanımlı yetiştirmesinin önemine vurgu yapan İlhan, şöyle konuştu.

"Siz gerektiği gibi çalışırsanız yaradan da sizin elinizden tutar. Hem de öyle bir tutar ki Bayburt'un Sancaktepe köyünden gariban bir ailenin çocuğu olarak çıkan Abdulkadir İlhan'ın elinden tuttuğu gibi. Sizi alır götürür, başsavcı yapar, hakim yapar, yargıtay üyesi yapar, yargıtay başkanvekili de yapar. Yeter ki dürüst olun. Ailenize, ülkenize, kendinize yararlı olacak şekilde donatılı olun önünüz açılır ama hainlik yaparsanız, fesatlık yaparsanız, çamurda patinaja düşmüş araç gibi bir metre ileri gidemezsiniz."

İlhan, Türkiye'nin yıllardır her dönem adı değişen çeşitli şer odaklarıyla mücadele ettiğine değinerek şunları kaydetti:

"Türkiye hain tuzaklar içerisinde kırk senedir haşir neşir oluyor. Bir ara ASALA dediler, Türkiye'nin başına bela ettiler. Kırk yıldır PKK'yı musallat ettiler, DHKP-C'yi musallat ettiler. Başsavcılık dönemlerimde neler çektiğimi bir Allah bilir birde ben bilirim. A planını B planını devreye geçirerek yolumuza devam ettik. Dolayısıyla yolunda yordamında gidecek arkadaşlarınıza engel olmak isteyen şer güçler, şer düşüncenin güçleri sizi yolunuzda engellemek isteyebilirler. Siz engelleri değerlerinizle aşacaksınız." 

Programa, Bayburt Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Hayri Tacın, Bayburt Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yusuf Şen, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Abdulkadir İlhan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.