6 proje ile damga vurdular

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Sergisi’nde beyinler yarışıyor. Bölgedeki illerden seçilerek yarışmaya hak kazanan 27 projenin sergileneceği organizasyona, Erzurum’dan Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi damgasını vurdu. Yarışmaya girmeye hak kazanan toplam 27 projeden 6’sı, Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından hazırlandı.  

6 proje ile damga vurdular

Bu yılki yarışmaya 6 proje hazırladık, önümüzdeki yıl düzenlenecek olan yarışmaya ise, 16 proje hazırlayacağız!..Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Sergisi’nde beyinler yarışıyor. Bölgedeki illerden seçilerek yarışmaya hak kazanan 27 projenin sergileneceği organizasyona, Erzurum’dan Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi damgasını vurdu. Yarışmaya girmeye hak kazanan toplam 27 projeden 6’sı, Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından hazırlandı.

 

Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Vekili Nasih Yıldız, TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Sergisi’ne sıkı hazırlandıklarını söyledi. Fen Fakültesi Orhan Yavuz Konferans Salonu’nda start alan proje sergisinde 27 çalışmanın değerlendirileceğini anlatan Yıldız, bu çalışmalardan sadece 6 tanesinin, kendi okullarında hazırlanan projelerden oluştuğunu kaydetti.

PROJE BAŞARISI

“Köylerden Erzurum Merkeze Göç Eden Ailelerin Sosyo-Ekonomik Yapılarındaki Değişikliğin İncelenmesi”, “Erzurum’daki Esnaf ve Sanatkarlar Arasındaki iş Ahlakı ve Ahilik Geleneği”, “İlköğretim Çocuklarının Okuma-Yazma Bilmeyen Aileleriyle İletişimi”, “40 Yaş Üzeri Kadınların Kocakarı Tedavisine Karşı Tutumları”, “Erzurum Dışından Gelen Üniversite Öğrencilerinin Yerel Kültür Karşısındaki Değişimi” ve “Anlamı Unutulan Bir Kültür Değeri; Kötülüğün Karşısında Çekilen Bir Hançer” isimli 6 projenin yarışacağı “Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Sergisi’ne, hem Erzurum, hem de Nurettin Topçu damgasını vuracaklarını anlatan Nasih Yıldız, 11 ve 12’inci sınıf öğrencilerinin 7 ay süren çalışmaları sonucunda hazırlanan projelerin, bilimsel nitelik taşıdığını ifade etti.

“PROJELER , BİLİMSEL BİRER ARAŞTIRMA NİTELİĞİNDE”

Projelerin her birisi için önceden belirlenmiş olan deneklerle görüşüldüğünü, bölge, sınıf, meslek ve cinsiyet ayrımı yapılmadan verilerin toplandığını anlatan Müdür Vekili Nasih Yıldız, “Öğrencilerimiz, bu projeleri hazırlarken deyim yerindeyse nefes bile almadılar. Göç projesini hazırlamak için köylere gittiler, üniversite öğrencilerinin yerel kültür karşısındaki değişimini bizzat irdelediler, esnafla konuştular, kocakarı tedavileri üzerine derinlemesine araştırmalar yaptılar. Projelerin her biri, hazırlanış ve sonuçları itibariyle gerçekten yöremiz adına çok önemli veriler içeriyor. Çalışmalarımızla TÜBİTAK’ın yarışmasından iyi bir dereceyle çıkacağımızdan eminiz. Bu yılki yarışmaya 6 proje hazırladık, önümüzdeki yıl düzenlenecek olan yarışmaya ise, 16 proje hazırlayacağız” dedi.

Bu projede Bayburt okulları neden yok? İlgili yazıyı okumak için:

Etti mi 10 Puan!

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.