50 öğrenciye 'tablet' dağıtıldı

FATİH projesi kapsamında Anadolu İmam Hatip Lisesinin 9. Sınıf öğrencilerine 50 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.

50 öğrenciye 'tablet' dağıtıldı
Bayburt Postası - FATİH projesi kapsamında Anadolu İmam Hatip Lisesinin 9. Sınıf öğrencilerine 50 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.
Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleşen törene; Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Defterdar Davut Karadağ, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, törende yaptığı konuşmada devletin eğitim için tüm kaynakları en üst seviyede kullandığını belirtti. 

Odabaş, şunları söyledi:

“Bu gün gençlerimiz bizden çok daha avantajlı bir dönemde yaşıyorlar. Devlet olarak, hükümet olarak bizler gençlerimizin daha iyi yetişmesi için masraftan hiçbir şekilde kaçınmıyoruz. Bu bir eğitimin dönüştürülmesi, farklılaştırılması ve kolaylaştırılması projesidir. Sadece bilgisayar dağıtımı değil, bilgisayarlı eğitime geçilme projesidir. Bilgisayarın iyi yönlerini eğitimde kullanarak gençlerin daha çabuk görsel eğitim almalarını sağlamaktır. Gençlerimizin bizden daha iyi eğitilmesi lazım ki, yarınlarımız bu günden daha iyi olsun. Devletimiz tarafından geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için hiçbir masraftan kaçılmayarak böyle büyük bir proje için büyük masraflar yapılıyor. Siz gençler olarak daha fazla çalışmak zorunda olduğunuzu hiçbir zaman unutmamanız lazım. İyi bir dönemde eğitim alıyorsunuz, mutlaka çok daha iyi yetişmeniz lazım, ülkemizin çok iyi yetişmiş gençlere ihtiyacı var. Bunu bilerek iyide, hayırda, güzelde bir birinizle yarışarak daha fazla eğitim almak zorundasınız. Devletimiz imkanlarını siz gençler için seferber ederken sizlerde bunun karşılığını gerek devletimize, gerek ülkemize gerekse anne ve babalarınız ve gerekse de kendiniz için daha iyi eğitim alıp, daha iyi yerlere gelerek vermek zorunda olduğunuzu bilmelisiniz.Siz gençlerin daha iyi eğitim alıp daha iyi yerlere gelebilmesi için imkanlarını seferber eden ve bu eğitimi sizlere sağlayan devletimize ve hükümetimize buradan teşekkür ediyorum.”

Öte yandan törende FATİH Projesi kapsamında il genelinde yapılan çalışmalar hakkında  bilgi verildi. Bayburt'ta bugüne kadar 330 adet etkileşimli tahta kurulumu yapıldığı, ayrıca proje kapsamında bu güne kadar öğrencilere ve öğretmenlere 1536 adet tablet bilgisayar seti verildiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALİ 9 yıl önce

devletin en büyük israflarindan biri fatih projesi (akilli tahtalar ve tabletler) ile bedava dağitilan ders kitaplari. kesin olarak söylüyorum. + birde sağlik harcamalari. vatandaşin binlerce dönüm arazisi, traktörü, mali davari var. al sana yeşil kart, onu imzalayan da verende, alip kullananda vebal altinda. ama hesap oy olunca akan sular duruyor. bu iktidar, iktidarini bu insanlarin sirtindan sürdürüyor yemin billah ederim. üretim yok. üreten yok. 13 yilda yapilan sen yat ben senin karnini doyururum, doktora bedava gidip, bedava ilacini aiirsin yeterki bana oy ver. zihniyet bu. aldatma, kandirma başka bir şey yok. devletin para eden elde kalmiş birşeyi yok. herşeyi sattilar. bayburt'ta iktidar partisinde büyük bir telaş var. şehit osman da belediyenin yaptirdiği evlere akp'nin bayraklari ile birisinin resimlerini asmişlar. yazik çok yazik. millet kararini verdi 1 1 olacak.

Avatar
Asım koca 9 yıl önce

Okullar tatil olacak adamlar tablet dağıtıyor. Sebebi çok basit. Fatih projesi cokmedi demek oysa bu proje çöktü . Neden seçime 1 ay kala bu atak. Sizin alginiz sizi batiracak. Yazık ülkeye yazık.