44 proje arasında ilk 6 için yarışacak

Bayburt'tan 1 projenin de yer aldığı küçük mucitlerin ‘Bu Benim Eserim’ TÜBİTAK projesi kapsamında hazırladığı 45 proje sergisi Erzurum Anadolu Kız Meslek Lisesi Konferans salonunda açıldı.

44 proje arasında ilk 6 için yarışacak

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile bu yıl 9’uncusu düzenlenen 'Bu Benim Eserim' proje çalışmasının bölge sergisi Erzurum Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde açıldı.

Toplam 45 projenin yer aldığı sergide başarılı olan 6 proje Ankara’ya gönderilecek. Erzurum’da düzenlenen ‘Bu Benim Eserim’ proje sergisine 10 bölge ilinden küçük mucitlerin hazırladığı 45 proje arasında Bayburt’tan katılan proje, ‘Çarptıysan bölme artık sadece ritmi dinle’ adlı proje oldu.

Bayburt Şehit Recep Eşiyok Ortaokulu öğrencilerinden Baharnur Türkoğlu ve Edanur Altınay’ın matematik dalında hazırladıkları çalışma ilk 6 için yarışacak. Proje hakkında bilgi veren Baharnur Türkoğlu, Matematik dalında 2.sınıftan 8. Sınıfa kadar çarpma işleminin sağlamasında bölme işlemi kullanmanın zor, bazı sorularda ise imkansız olduğunu dile getirerek, bu proje sayesinde  kaç basamaklı olursa olsun,  müziksel ve ritmik zekayı  da işin içine katarak pratik bir çözüm bulduğunu  ifade ederken, Edanur Altınay ise,  okulunu ve Bayburt’u bölgede temsil etmenin gururunu yaşadığını dile getirdi. Altınay, hazırladıkları proje sayesinde  sadece kendisinin değil arkadaşlarının da matematiğe olan ilgilerinin artığını söyledi.

45 proje yarışacak

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile bu yıl 9’uncusu düzenlenen 'Bu Benim Eserim' proje çalışmasında Bölge Bilim Kurulu’nca bu eserlerden 45'i sergiye layık görüldü. Bu projeler illere göre; Ardahan 1, Artvin 6, Bayburt 1, Erzincan 5, Erzurum 17, Gümüşhane 2, Iğdır 2, Kars 3, Rize 2, Trabzon 6 olmak üzere sergiye davet edildi. Toplam 45 projenin yer aldığı sergide başarılı olan 6 proje Ankara’ya gönderilecek.

Anahtar Kelimeler:
TUBİTAKBu Benim Eserim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.