42 kursiyere 'Yabancılara Türkçe Öğretim' sertifikası

Bayburt Üniversitesi tarafından Yabancılara Türkçe Öğretimi sertifika programında başarılı olanlara sertifikaları verildi.

42 kursiyere 'Yabancılara Türkçe Öğretim' sertifikası
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Bayü-TÖMER) tarafından 1 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programını başarıyla tamamlayan 42 kursiyere katılım ve başarı belgeleri verildi. 

Bâbertî Külliyesi Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleşen sertifika dağıtım törenine, Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mete Yusuf Ustabulut, Bayuni-TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kürşad Kara ve görevli akademisyenler ile birlikte sertifika almaya hak kazanan  öğrenciler katıldı. Tören hakkında açıklama yapan Rektör Coşkun, Türk Dili ve Edebiyatı ile Türkçe Öğretmenliği Bölümlerine kayıtlı öğrencilerin aldıkları sertifikalar sayesinde  Üniversitelerin TÖMER bünyesinde ve çeşitli kurumlarda yabancılara Türkçe dersi verebileceklerini söyledi. TÖMER bünyesindeki akademisyenleri ve öğrencileri tebrik eden Coşkun, programın ileriki dönem kayıtları ile devam edeceğini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.