Bayburt Postası - Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde zarar görenlere yardım eli uzatan Bayburt Üniversitesi, depremzedelerin acılarına ortak oldu. Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin depremzedeler için topladığı ihtiyaç malzemeleri ile nakdi yardım, oluşturulan yardım ekibi tarafından önceki gün Van’a ulaştırıldı. Van’a gitmek üzere 26 Ekim Çarşamba günü yola çıkan Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nun da içerisinde bulunduğu akademisyenler ve öğrencilerden oluşan kafile, Van merkez ve depremin yoğun olarak hissedildiği Erciş ilçesinde 2 günden bu yana incelemelerde bulunuyor. Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü’nün katkılarıyla Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından vatandaşlar, esnaf ve öğrencilerden temin edilen battaniye, çadır, kıyafet, gıda maddeleri ile ilaç ve nakdi yardım, deprem bölgesindeki vatandaşlara dağıtıldı.
Öte yandan, kendisi de inşaat mühendisi olan Rektör Mollamahmutoğlu, inşaat mühendisi öğrencileriyle birlikte Erciş merkezindeki hasarlı binaları yerinde inceleyerek, aynı zamanda öğrencilerine enkaz başında bilgiler verdi. Enkaz başında ders yapma fırsatı bulan geleceğin inşaat mühendisleri, kaliteli yapı inşası konusunda yerinde bilgilendi.
Rektör, Bakanlarla birlikte deprem bölgesini inceledi
Öte yandan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, deprem bölgesinde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile de bir araya gelerek, hasarlı bölgeyi gezdi.
Beraberindeki akademisyenler ve öğrencilerle birlikte deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere karayoluyla Van’a giden Rektör Mollamahmutoğlu, öncelikle depremin yoğun olarak hissedildiği Erciş İlçesi’ne bağlı köyleri gezerek, acil ihtiyaç malzemelerini öğrencilerle birlikte vatandaşlara dağıttı. Daha sonra Erciş ilçe merkezine geçerek yardımların bir kısmını burada depremzedelere dağıtan Rektör Mollamahmutoğlu, aynı zamanda bölgede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile de bir araya geldi. Rektör, kısa bir görüşmenin ardından bakanlarla birlikte depremden zarar gören binalarda incelemelerde bulundu. Gece geç saatlerde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne giden Rektör Mollamahmutoğlu, akademisyenler ve öğrenciler, burada ayni ve nakdi yardımların geri kalanını Yüzüncü Yıl Üniversitesi Afet Koordinasyon Merkezi’ne teslim etti.
Haber : Bayburt Üniversitesi

ibrahim saka
diyor ki:
|
evet dayanışmanın en güzel örnegi hocam size arkadaşlara sonsuz teşekkürler unutmammalıyızki bu olaylar birgün bizimde başımıza gelebilir |
- Bayburt Üniversitesi öğrencileri Amerika yolcusu
- Bayburt Üniversitesi, kamu kurumlarına örnek oldu
- Başkan Polat, öğrenci formuna katıldı
- Mollamahmutoğlu, yurtta kalan öğrencileri dinledi
- Yeni kampüsün inşası hızla devam ediyor







