24 Kasım Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

Bayburt'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı
Bayburt Postası - Şair Zihni Kültür Merkezi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama töreninde bir konuşma yapan Vali Ali Hamza Pehlivan bütün öğretmenlerin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutladı.

Sözlerine insanlığın gelişiminde eğitimin üstlendiği rolden bahsederek devam eden Vali Pehlivan, “İnsanlığın günümüze kadar sağladığı gelişmenin temelinde eğitim vardır. Eğitim ve bilgi ülkelerin dünya üzerindeki gücünü ve konumunu belirlediği gibi; insanlığın huzur, barış, kardeşlik, ahlak ve adalet ideallerine erişmesinde de temel araçtır. Bu nedenle eğitimde sürekli bir gelişim ve değişimi sağlamak zorundayız. Bu değişimin ve gelişimin ana aktörü ise şüphesiz Öğretmenlerdir. Bilginin gerçek sermaye ve zenginlik üreten başlıca kaynak hâline geldiği günümüzde, öğretmenlerimize daha fazla sorumluluk düşmektedir. Günümüze kadar bu sorumluluğu layıkıyla yerine getiren öğretmenlerimizin bundan sonraki dönemde de aynı kararlılığı göstereceğine inancımız tamdır.” dedi.

Vali Pehlivan, öğretmenlerin zor bir meslek olan öğretmenliği fayda üreten, idealist ve memleket sevgisi ile icra etmelerinin tüm takdirlerin üzerinde olduğu vurgusunu yaparak, “Dünya üzerinde insanlığın gelişimine katkı sağlamış pek çok meslek vardır ve hepsi de şüphesiz önemlidir. Ancak öğretmenlik mesleğini diğer tüm mesleklerden ayrı düşünmek gerekir. Çünkü öğretmen hem bugünü işleyen, hem yarını inşa edendir. Bugün ne olduğumuzu belirleyen öğretmenler olduğu gibi, yarın nasıl olacağımızın rotasını da onlar çizmektedir. Öğretmenlerimiz gücünü sevgiden alır, istikameti akılla gösterir ki bu anlayışla bilimsel düşünceyi, vatan, millet, bayrak sevgisiyle harmanlamış nesiller yetiştirir. İlk emri; “Oku!” olan bir dinin, tarihte çağ açıp kapatan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için öğrenmenin ve Öğretmenlerimizin büyük bir önemi bulunmaktadır. Güneş misali, ışığını ve ısısını ne kadar cömertçe harcarsa harcasın verimliliğinden hiçbir şey kaybetmeyecek olan cefakar ve fedakar Öğretmenlerimizin gayretleriyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yetişecek bilgili ve bilinçli nesiller sayesinde Türkiyemizin daha da gelişip kalkınacağı inancıyla, başta “yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eğitim Şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan Öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor; bütün emektar Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü içten en iyi dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Belediye Başkanı Mete Memiş ise öğretmenliğin sadece bilgiyi öğreten bir meslek olarak düşünülmemesi gerektiğini ve daha müreffeh bir toplumun oluşabilmesinin en önemli şartının iyi bir eğitim olduğunu bunun da öğretmenlere bağlı olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Soner Can da bilginin hızla artmakta olduğu bir çağda olduğumuzu çağa ayak uydurabilme noktasında öğretmenlere büyük görev düştüğünü dile getirdi.

Program günün anlam ve önemine ilişkin emekli olan ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin konuşmaları, aday öğretmenlerin yemin etmesi, çeşitli dallarda derece elde edenlere ödüllerinin verilmesi ve halk müziği dinletisinin ardından sona erdi.

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Hayri Tacın, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Çiğdem, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 6 yıl önce

Çocukların hediyelerini bile unutmuşlar torpille milli eğitimin böyle dolarsa yapılan işde bu kadar olur