24 Kasım Öğretmenler Günü Bayburt'ta kutlandı

Bayburt'ta "24 Kasım Öğretmenler Günü" törenlerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü Bayburt'ta kutlandı
Bayburt Postası - Bayburt'ta "24 Kasım Öğretmenler Günü" törenlerle kutlandı. Kutlamalar Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni ile başladı. 
Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı’nda Sabah saat 10.30’da başlayan çelenk sunma töreni ardından program Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen kutlamalarla devam etti.  

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlanan kutlama töreninde konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, "Toplumları geleceğe hazırlayan, eğitim ve öğretim sürecinin temel nüvesi olan öğretmenler, toplumların gerçek mimarlarıdır" dedi. 

Konuşmasında, "Öğretmen öğrenendir, öğretendir, üretendir. O fikir düzleminin vazgeçilmez kişisidir. O bir toplumun ekonomik, sosyal ve siyasal temellerini şekillendiren mihenk tasıdır" diyen doğan şunları kaydetti: 

"Milli Eğitimimize hizmet vererek emekli olan öğretmenlerimiz ve eğitimin her kademesinde görev yapan fedakâr, kalbi görev aşkıyla dolu değerli öğretmen arkadaşlarım. Sizleri bu mutlu günümüzde saygı ve sevgiyle selamlıyorum.Millet Mektepleri’nin açılışı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım Günü, 1981 yılından beri öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Bu gün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarmı gösteren bir gündür.

Öğretmen öğrenendir, öğretendir, üretendir. O fikir düzleminin vazgeçilmez kişisidir. O bir toplumun ekonomik, sosyal ve siyasal temellerini şekillendiren mihenk tasıdır. Toplumları geleceğe hazırlayan, eğitim ve öğretim sürecinin temel nüvesi olan öğretmenler, toplumların gerçek mimarlarıdır. Her şeyin eğitim ve öğretimle başladığı yüzyılımızda, sosyo-ekonomik anlamda çağdaş uygarlık seviyesine yaklaşmış toplumlar, eğitim öğretim mimarı olan siz öğretmenler sayesinde, bu noktaya gelmişlerdir. Dünyanın en zor uğraşı olarak da tanımlayabileceğimiz insan yetiştirme uğraşında anne babaların dahi, yetiştirmekte güçlük çektiği çocukların beden, ruh, kişilik ve karakter oluşumunda, onları geleceğe hazırlamada, muhakeme yapma ve gerçeğe ulaşabilme becerisi kazandırmada en az ebeveynler kadar emek sahibi oldukları bir gerçektir.

Değerli öğretmen arkadaşlarım, öğretmenlik, gücünü sevgiden alan dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenen ilim ve irfanı bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakârlığı gösteren sizlersiniz. Öğretmen ‘Giderdim gönlümden kini, kin tutanın yoktur dini’ sözünün hayata geçmesinde kilit isimdir. Yeni nesillerin gönüllerine sevgi tohumu ekecek, geçmişi geleceğe taşıyacak meslek öğretmenliktir. Yüksek insani değerler üzerine kurulmuş ortak kültür mirasımızı canlandıracak ve gelecek nesillerin gönüllerine taşıyacak yegâne meslek öğretmenliktir. Bir insan yetiştirme sanatı olan ve saygınlığını hiçbir zaman yitirmeyen öğretmenlik mesleğinin temsilcileri olarak almış olduğumuz emaneti en iyi şekilde ifa etmek, yeni nesilleri yarınlara hazırlamak ve onları milli, manevi, ahlaki tarihsel ve kültürel değerlerine bağlı ülkesine ve vatanına sahip çıkma bilinci içerisinde olan bireyler olarak yetiştirmek en asli görevlerimizdendir. Hepinize verdiğiniz emek, gösterdiğiniz özveri, saygı, sabır ve hoşgörü için yetiştirdiğiniz bütün öğrenciler adına teşekkür ediyor, sağlık, mutluluk, başarı dolu nice yıllar temenni ediyorum. Bu vesile ile ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, ömürlerini bu onurlu meslekte geçirmiş olan emekli öğretmenlerimiz ile bütün çalışan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününüzü kutluyor, sağlık ve afiyet dolu günler diliyorum."

Programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etmesinin ardından, bir öğretmen tarafından 'Öğretmen' isimli şiirin okundu ve öğretmen konulu sunum yapıldı.

Tören, Anadolu Kız Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen halk müziği dinletisiyle devam etti. 
 
Öğretmen konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, ve Askerlik Şubesi Başkanı Per. Binb. Engin Gürsoy tarafından, öğretmen konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğretmenlere de ödülleri Vali V. Abdulhamit Karaca ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun tarafından verilmesiyle tören son buldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
neslişah keleş 8 yıl önce

Neslişah yani resimyarışmasında2.olan bendim

Misafir Avatar
Kemal 8 yıl önce @neslişah keleş

Aferin sana...

Beğenmedim! (0)