2011’de neyse, 2013’te o

Bayburt Üniversitesi’nin 2013 yılı akademik performansı 2011 yılındaki performansıyla hemen hemen aynı çıktı.

2011’de neyse, 2013’te o
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi’nin 2013 yılı akademik performansı 2011 yılındaki performansıyla hemen hemen aynı çıktı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuarı’nın, "Üniversiteler 2013 Yılı Akademik Performansa Dayalı Başarı Sıralaması" listesi açıklandı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuarı’nın (URAP) üniversitelerin 2013 yılı akademik performansını yansıtan başarı sıralaması dikkat çekti. İlk kez 2010 yılında değerlendirmeye alınan Bayburt Üniversitesi, tüm üniversiteler arasında geçtiğimiz yıl en iyi olduğu 2011 yılındaki performansına göre daha başarısız görüldü. Bir başka deyişle Bayburt Üniversitesi, son dört yıl içinde en iyi performansını 2011 yılında gösterdi.

URAP verilerine göre 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasında 43’üncü sıraya yükselen Bayburt Üniversitesi, devlet üniversiteleri sıralamasında 91’inci sıraya ve tüm üniversitelerin başarı sıralamasını ortaya koyan tabloya göre ise 117’inci sıraya yükseldi.

Üniversitelerin sıralamasında bilimsel döküman sayısı, kişi başına düşen yayın sayısı, yapılan atıf sayısı, öğrenci sayısı, akademisyen başına düşen öğrenci sayısı gibi kriterler esas alındığı URAP verilerine göre Bayburt Üniversitesi’nin 4 yıllık akademik başarı karnesi şöyle:


Anahtar Kelimeler:
Bayburt ÜniversitesiURAP
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muharrem 10 yıl önce

Olur olmaz yere sırf oy için üniversite kurarsan ve içerisinede adam gibi hoca yerleştirmezsen. eğitim sistemini kökten değiştirir ve kullanılama hale getirirsen.ülkenin ne geleceği olur nede ülken olur.

Avatar
Safak Güngör... 10 yıl önce

İddia ediyorum Bayburt üniversitesi gibi üniversitelerin eğitim seviyesi lise düzeyindedir.

Avatar
Kaan 10 yıl önce

BAYBURT ÜNIVERSİTESİ OGRENCISIYIM ve BAYBURT'LUYUM.NE YAZIK KI GURUR DUYMAK YERINE UTANIYORUM UNI DEN. TAMAMEN EZBERCİ VE KATI SAÇMA KURALLARI OLAN BI ÜNİVERSİTE. İŞİNİ GERCEKTEN BİLEN VE UST KADEMEDE OLAN HOCA OLMADIGINDAN HERKEZ BİLDIGINI OKUYOR. EGITIM KALITESİ ZATEN SONUÇLARLA BELLİ...