15 Milyon öğrenciden okul önü gösterisi

2009-2010  eğitim öğretim yılı başladı. Yaklaşık 15 milyon öğrenci ile 600 bin öğretmen ders başı yaptı. Okul açılışları renkli görüntülere sahne oldu. Tüm Türkiye’den ajanslara düşen fotoğraflar kimi zaman güldürdü, kimi de eğlendirdi. Ağlayanlar, annesinin elini bırakamayanlar ve kolbastı oynayanlar… Hepsi bir aradaydı… Üç ay süren yaz tatilinin ardından, toplam 180 iş günü ve 8 ay sürecek yeni ders yılına ilk “merhaba”ydı tüm bu görüntüler. Bu eğitim ve öğretim yılında Bayburt, Amasya, Trabzon, Burdur, Rize, Nevşehir, Yalova, Kırklareli, Isparta, Çanakkale, Muğla, Karaman, Kırşehir, Bilecik, Tunceli, Düzce, Giresun, Edirne, Kilis, Bartın, Uşak, Karabük, Bolu, Artvin, Eskişehir, Ardahan, Kırıkkale, Çankırı, Sinop, Gümüşhane, Kütahya ve Samsun'da 5 yaş grubundaki tüm çocuklar okul öncesi eğitime alındı. Ayrıca 1 milyon 307 bin çocuk da ilköğretime başladı.

15 Milyon öğrenciden okul önü gösterisi

Kimi öğrenciler annesinden ayrılmak istemedi...2009-2010  eğitim öğretim yılı başladı. Yaklaşık 15 milyon öğrenci ile 600 bin öğretmen ders başı yaptı. Okul açılışları renkli görüntülere sahne oldu. Tüm Türkiye’den ajanslara düşen fotoğraflar kimi zaman güldürdü, kimi de eğlendirdi. Ağlayanlar, annesinin elini bırakamayanlar ve kolbastı oynayanlar… Hepsi bir aradaydı… Üç ay süren yaz tatilinin ardından, toplam 180 iş günü ve 8 ay sürecek yeni ders yılına ilk “merhaba”ydı tüm bu görüntüler. Bu eğitim ve öğretim yılında Bayburt, Amasya, Trabzon, Burdur, Rize, Nevşehir, Yalova, Kırklareli, Isparta, Çanakkale, Muğla, Karaman, Kırşehir, Bilecik, Tunceli, Düzce, Giresun, Edirne, Kilis, Bartın, Uşak, Karabük, Bolu, Artvin, Eskişehir, Ardahan, Kırıkkale, Çankırı, Sinop, Gümüşhane, Kütahya ve Samsun'da 5 yaş grubundaki tüm çocuklar okul öncesi eğitime alındı. Ayrıca 1 milyon 307 bin çocuk da ilköğretime başladı.

2009-2010 eğitim öğretim yılının ilk yarısı 22 Ocak 2010 günü sona erecek. Öğrenciler, 5 Şubata kadar tatil yapacak. İkinci yarıyıl 8 Şubatta başlayacak ve 18 Haziranda sona erecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.