Vali Pehlivan, yolculara kitap hediye etti

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan “Yol Arkadaşım Kitap Olsun” projesi kapsamında seyahate çıkan yolculara kitap dağıttı.

Vali Pehlivan, yolculara kitap hediye etti
Bayburt Postası - Bayburt Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde gerçekleştirilen etkinlik öncesi bilet satış gişelerini dolaşan Vali Pehlivan, proje hakkında firma yetkililerinin düşüncelerini sordu. Buradan hareket saati gelen araçlara geçen Vali Pehlivan yolculara kitap hediye etti. 

Vali Pehlivan proje hakkında basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Yol Arkadaşım Kitap Olsun” projesinin kitap okumanın ve okuma alışkanlığı kazanmanın önemine dikkat çekmek için Bayburt Valiliği himayesinde hayata geçirildiğini ifade etti. Seyahate çıkacaklara yolculuklarının keyifli geçmesini sağlamak ve boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmelerine imkân tanımak üzere kitap hediye edeceklerini belirten Vali Pehlivan, “Okumak ve kitaplarla dostluk kurmak çok önemli. Bu kampanya ile seyahatte okumak için zamanı olacağını düşündüğümüz vatandaşlarımıza kitap hediye ediyoruz. Bayburt’tan İstanbul’a, Ankara’ya, Antalya’ya veya ülkemizin farklı noktalarına gidecek olan vatandaşlarımıza hediye edeceğimiz kitaplarla vatandaşlarımızın okumaya zaman ayırmalarını teşvik etmek istiyoruz. Kitap hediye ettiğimiz yolcularımız bu kitapları okuduktan sonra torunlarına, çocuklarına, kardeşlerine ya da belki bir tanıdıklarına hediye edecekler. Bu vesileyle de özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza kitap okumanın ve okuma alışkanlığı edinmenin önemli olduğu mesajını vermek istiyoruz.” dedi.

Kitaplar sayesinde bir okuma zinciri oluşacağına inandıklarını belirterek sözlerini sürdüren Vali Pehlivan, “Az önce de ifade ettiğimiz gibi başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere herkesi kitap okumaya davet ediyoruz. İnşallah büyüklerimiz ellerinde kitaplarla bu konuda gençlerimiz ve çocuklarımıza örnek olacaklardır. Çünkü okumaya, öğrenmeye, ilime, teknolojiye ve üretmeye ne kadar önem verirsek inanıyoruz ki gelişim yolunda toplumumuz da hızlı adımlarla yol alacaktır. Çok şükür ülkemiz koşar adımlarla hedeflerine ilerliyor. Bunu eğitim alanındaki çalışmalarla da desteklersek atılan adımlar çok daha kalıcı olacaktır. Bu sayede geleceğe doğru emin adımlarla hep birlikte ilerleyeceğiz. Bu vesileyle projemize duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza, firma sahiplerimize de teşekkür ediyorum. Kampanyamızı Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılığıyla yürütüyoruz ve kitaplarımızı yolcularımıza hediye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Pehlivan, açıklamalarının ardından hareket saatini bekleyen yolculara kitap hediye ederek hayırlı yolculuklar diledi.

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemalettin Karabulut, Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Bülent Koçyiğit, İnşaat ve Emlak Hizmetleri Şube Müdürü İsa Akgün, Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Akdoğan ve diğer ilgililer eşlik etti.​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
OĞUZ TEKİN 6 yıl önce

Ali Haydar Öner'in Aslan Dağı'nı ağaçlandırmasından sonra Bayburt'ta bir mülkî amir tarafından deruhte edilen en kayda değer, en takdire şayan eylem olmuş. Mülkî amirlerimiz ve belediyeler her zaman şahit olunduğu üzere işgüzarlık yapmak ve Ankara'dakilere sevimli görünmeye çalışmak yerine; bu tür kıymetli girişimlerde bulunsalar memleket günün birinde arzu edilen yerde olur. OĞUZ TEKİN