Öykü yarışmasında ilk üç Fen Lisesi'nden

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) edebiyatı özendirme yarışmalarından birine daha imza attı.

Öykü yarışmasında ilk üç Fen Lisesi'nden
Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) edebiyatı özendirme yarışmalarından birine daha imza attı. BAYPROJE, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen “Öykü Yazma Yarışması”nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Bayburt genelindeki 13 liseden 39 öğrencinin katıldığı yarışmada ilk üç sırayı Fen Lisesi öğrencileri paylaştı. Elif Ezgi Bektaş'ın birinci olduğu yarışmada, ikinci Sevgi Naz, üçüncü ise Merve Çetin oldu. 

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programda bir konuşma yapan BAYPROJE Başkanı Akın Bayrak, yarışmayla yazan ve yazabilmek için de okuyan nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak istediklerini belirterek, "Dört yıldır, Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte başarılı bir biçimde yürüttüğümüz bu projenin, ilerde çok önemli sonuçlar doğuracağına, şehrimizden başarılı yazarların yetişmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz" dedi.  

Bayrak, BAYPROJE'nin hedeflerine de değindiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

"Konuşmama BAYPROJE ile ilgili kısa bir bilgi vererek başlamak istiyorum. Dört yıl önce kurulmuş olan derneğimizin hedefi; “Bayburt’un kalkınma sürecine katkıda bulunmak için, temel gelişme potansiyellerini değerlendirmek ve sorunlara çözüm bulabilmek yolunda tüm yerel paydaşları harekete geçirmek” olarak ifade edilebilir. Bu hedef istikametinde bu güne kadar birçok bilimsel toplantı düzenledik, Bayburt konulu doktora/ yüksek lisans tezlerini destekledik, araştırma projeleri yaptırdık ve çok sayıda rapor hazırladık. Bu çalışmaların tümü, yazılı hale getirilerek kamuoyuna sunulmuş ve ilgililere arz edilmiştir. Bu yayınların sayısı 18’e ulaşmış olup, tamamını bayproje.org sitesinden  incelemeniz mümkündür."

"Başarılı yazarların yetişmesine katkı sunacak"

Değerli konuklar; bu günkü toplantımızın konusu olan “Orta Öğretim Öğrencileri Öykü Yarışması” yönetim kurulumuzun ilk düşündüğü ve çok önemsediği bir etkinlik olarak hayat buldu. Genel olarak, yazım kültürümüzün gelişmediği ve dolayısı ile geçmişte yaşananların yeni nesillere yeterince aktarılamadığı olgusundan hareket ederek, yazan ve yazabilmek için de okuyan nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak istedik. Dört yıldır, Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte başarılı bir biçimde yürüttüğümüz bu projenin, ilerde çok önemli sonuçlar doğuracağına, şehrimizden başarılı yazarların yetişmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi; bu yılki yarışmaya katılan gençlerin öyküleri de kısa sürede kitap haline getirilerek, ilgililere ve okullara dağıtılacaktır."

Emeği olanlara teşekkür

"Sözlerime son vermeden, yarışmamızın değerlendirme jürisi üyeleri: Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hülya Agunşah ve Doç. Dr Şahika Karaca’ya, şair ve yazar hemşerimiz Yahya Akengin’e, yazar/emekli öğretmen hemşerimiz Ali Kemal Temuçin’e ve edebiyat öğretmeni Ayhan Dursun’a özverili çalışmaları dolayısıyla yönetim kurulumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Yine bu projeyi dört yıldan beri işbirliği içinde yürüttüğümüz, Bayburt Milli Eğitim Müdürü Sayın Seydi Doğan’a ve mesai arkadaşlarına, Okul Müdürlerine, öğrencilerini motive ederek bu yarışmaya hazırlayan değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan sevgili gençlerimizi, bu yolda gösterdikleri çaba ve sarf ettikleri emekten dolayı kutluyorum. Son olarak, bu projemizi maddi olarak destekleyen, hemşerimiz Sayın Fuat Fettahoğlu’na şükranlarımızı sunarken; İstanbul’dan, İzmir’den, Almanya’dan ve tabii Bayburt’tan teşrif ederek bizleri destekleyen değerli BAYPROJE üyesi dostlarımızı, siz değerli konuklarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise, BAYPROJE Derneği'nin Bayburt'un tüm sorunlarıyla dert edinen bir dernek olduğunu ifade ettiği konuşmasında şunları kaydetti: 

"Bütün düşünce ve değer sistemlerinden erdemli insan hiç tanımadığı insanlar için iyilik düşünebilen bunun için çaba harcayan emek veren insanlar olarak tanımlanır. 'Sizin en hayırlı olanlarınız insanlara en faydalı olanınızdır' hadisi şerifiyle tarif edilen bu anlayış her koşulda medeniyetimizin her hücresinde hayat bulmuş ve yaşamamıza yön vermiştir. Bütün bunların yanında kendine ve çevresine faydası olmayan bunların dışında kalanlara faydalı olamayacağı şiarı toplumsal hafızamızda yer edinmiştir. Kendisine faydası olmayanın ailesine, ailesine faydası olamayanın şehrine, şehrine de faydası olmayanın ülkesine faydalı olamayacağı daha küçük yaşlardan itibaren inanç ve kültür dünyamızda öğretile gelmiştir. İşte bütün bu erdemleri kendine ilke edinen bir grup insan BAYPROJE adı altında bir araya gelerek doğup büyüdükleri zaman zaman ayrılmak zorunda kaldıkları fakat hiç bir zaman aidiyet duygusunu kaybetmedikleri bu şehir ve bu şehrin insanları için yıllarca aldıkları eğitim ve birikimi bir araya getirmeye karar verdiler. Bu şehrin sokaklarında oynayan çocukların geleceğini ve tüm Bayburt'u sorunlarıyla, güzellikleriyle, doğasıyla, kültürüyle ekonomisiyle, tarımıyla ve turizmiyle topyekün olarak kendilerine dert edinmiş, bütün bu olanlarla nedeni ve nasıl yapabiliriz diye derdine düşmüş insanlar olarak görüyoruz. Bu anlamda yaptıkları bir çok çalışmanın yanında bu yıl dördüncü etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliğimize 13 lisemizden 39 öğrencimiz eserleriyle katılmıştır. Yarışmaya katılan tüm çocuklarımızı yürekten kutluyoruz. Bu etkinlikte iki önemli sonuç elde etiğimizi düşünüyorum. Birincisi çocuklarımıza hayallerini insanlarla paylaşma ve özgüvenini geliştirmeyi sağlıyoruz. İkincisi ise yaşamlarını sürdürdükleri şehirle ilgili farkındalık sahibi olarak daha şimdiden onları bu konuyla ilgili düşünmeye sevk ediyor olmamız. Ümit ediyoruz ki çocuklarımız şimdiden bu şehir için faydalı olmaya çalışacaklar ve dolayısıyla gelecekte ülkeleri için faydalı olmanın temelini atmış olacaklar. Bu vesileyle ilk günden itibaren eğitim ve eğitimin meselelerini hep en üst sıralarda tutan Rıfat Yıldız ve Akın Bayrak beyefendinin nezdinde BAYPROJE derneğine teşekkür ediyorum." 
           
Program ödül töreniyle devam etti. Yarışmada ilk üçü Bayburt Fen Lisesi öğrencileri paylaştı. Birinciliği Elif Ezgi Bektaş alırken, ikinci Sevgi Naz, üçüncü ise Merve Çetin oldu. Yarışmada Mansiyon ödüllerine ise, Aydıntepe Çok Programlı Lisesi'nden Fatih Turan, Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Buse Şener ve Korkut Ata Anadolu Lisesi'nden Şeydanur Salur layık görüldü. Yarışmaya katılan 39 öğrenciye çeşitli hediyelerin verildiği yarışmada dereceye giren ilk 3’e ise para ödülü verildi. Birincinin bin lira, ikincinin 500 lira ve üçüncünün 250 lira ödüle layık görüldüğü yarışmanın sonunda toplu fotoğraf çektirildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.