Kızıltuğ’un şiirleri tek kitapta toplandı

Gazetemiz yazarlarından Fırat Kızıltuğ’un tüm şiirleri tek kitapta toplandı...

Kızıltuğ’un şiirleri tek kitapta toplandı
Bayburt Postası – Gazetemiz yazarlarından Fırat Kızıltuğ’un tüm şiirleri tek kitapta toplandı. Akıl Fikir Yayınları tarafından yayınlanan “Şiirler” isimli kitap, büyük bir ilgi ile karşılandı. Kızıltuğ’un şiirlerine değinen M. Mehdi Ergüzel “Kızıltuğ'un şiirleri, Vardar kıyısında veya Ohri akşamında sizi şairiyle birlikte düşündürür, ağlatır” ifadelerini kullandı.

Kitabı değerlendiren M. Mehdi Ergüzel, Kızıltuğ’un şiirleri hakkında şu ifadeleri kullanıyor: 

“Önce güzel Türkçe, yaşayan Türkçe, yahut ‘Turan Türkçesi’ ile kaleme alınmıştır. Alelâde duygulanışların değil, çilenin, fikir ıstırabının, yaşanan yılların mahsulüdür. Ferdî ve millî hassasiyetler, bu manzumelerin her mısraına sinmiştir, size kendisini, yormayan mesajlarla okutur, sizi düşündürür, üzer, size ümit verir ve sizi huzursuz ederken size çareler de aratır. Sanat adamı nutuk atmaz, vaaz vermez ama incitmeden ince ince yaralarınızı sızlatır. Musiki de öyledir. Dede Efendi ve Itri'yi dinlerken de aynı akışa kapılmaz mıyız?

‘Musikisinde bir taraftan din, bir taraftan bütün hayat akmış’ olan o nağmeler saltanatı, hepimizin gönlünde "Mavi Tunca'la gür Fırat"ı çağlatırken, diğer tarafta Kızıltuğ'un şiirleri, Vardar kıyısında veya Ohri akşamında sizi şairiyle birlikte düşündürür, ağlatır. Bütün bu fikirle beslenen duygulanışlara daima ihtiyacımız vardır.

Şairlerinin söylemediği, yazmadığı bir edebiyat millî de olamaz evrensele de yükselemez. Onlar nasirlerimizle beraber ‘Kendi Gök Kubbemiz Altında’ yazıp söyleyecekler ki yetişmekte olan nesiller ‘neyin nesi’ olduklarını bilsinler, uyansınlar ve daimi teyakkuz içinde bulunsunlar.”

Fırat Kızltuğ / Şiirler
Akıl Fikir Yayınları / 2016
352 Sayfa
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.