'Kitap Şenliği' beklentilerin üzerinde ilgi gördü

Bayburt’ta bugüne kadar yapılan en büyük kitap organizasyonu olan ‘kitap şenliği’ beklenenin üzerinde ilgi gördü.

'Kitap Şenliği' beklentilerin üzerinde ilgi gördü
Bayburt Postası - Bayburt’ta bugüne kadar yapılan en büyük kitap organizasyonu olan ‘kitap şenliği’ beklenenin üzerinde ilgi gördü. Purut Kitabevi tarafından düzenlenen ve Bayburt Belediyesi’nin katkı sunduğu ‘İyi bir kitap gerçek bir zenginliktir” temalı kitap şenliği tarihi mekân Taşhan’da açıldı. 02 Mayıs - 08 Mayıs tarihleri arasında açık olan kitap şenliğini binlerce kişi ziyaret etti.

Kitap şenliğini düzenleyen Purut Kitabevi’nin işletmecisi Güven Purut, “Bugüne kadar bireysel olan yapılanların dışında böyle bir etkinlik Bayburt’ta olmamıştı. 7 günde 8 yazarımızı okuyucularla buluşturduk. Böyle bir ilgi olacağını başta kestiremedik açıkcası. Düşündüğümüzün çok üstünde bir ilgi gördü. İnanılmaz bir teveccüh oldu. Bu işin maddi bir geliri olmadı açıkcası. Çocuklarımıza bir alışkanlık kazandırdık diye düşünüyorum. Kumbarada biriktirdikleri paralarıyla kitap almaya gelen çocukların mutluluğunu görmek bizim için yeterli oldu" diye konuştu.

Etkinliği her sene daha da genişleterek devam ettirmeyi düşündüklerini ve kitap şenliğinin Bayburt’tan yazarlar çıkmasına da vesile olacağını belirten Purut, “Günlüklerini getirip, ‘editör var mı içinizde kitap yayınlmak istiyorum’ diyen çocuklarımız oldu. Çok mutlu olduk. İlimizde kitap okumaya bir nebze katkı sunduysak ne mutlu bize. Bu senenin en büyük etkinliği olarak çocuklarımıza armağan olsun” dedi.

Etkinlikte emeği geçenleri de unutmayan Purut, “Bu etkinliğe vesile olan sayın Valimize, Milli Eğitim Müdürümüze, desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımıza, çocuklarımızı buraya getiren tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz destekleri vardı. Maliye Bakanımız ve Orman ve Su İşleri Bakanımızın da vekilimizle birlikte burayı ziyaret etmesi bizi son derece memnun etti. Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.

Ufuk Tufan'dan 'Bamsı' ve 'Boğaçhan' romanları

Fetani Battal, Mine Sota, Sara Gürbüz, Selcan Yüksel Arvas, Ayşe Işık, Sinan Yazıcı ve Ahmet Karslıoğlu’nun okuyucuyla buluştuğu kitap şenliğinde Edebiyat Öğretmeni Ufuk Tufan da ‘Bamsı’ ve ‘Boğaçhan’ adlı romanlarıyla yer aldı.

Dede Korkut Kitabı’nda yer alan 12 hikayeden ‘Bamsı’ ve ‘Boğaçhan’ı romanlaştırarak okuyucuyla buluşturduğunu ve her biri 8-10 sayfalık olan hikayeleri 250-300 sayfalık romanlar haline getireceğini söyleyen Ufuk Tufan, Bamsı’nın Bayburt için öneminden bahsetti.

Tufan, gazetemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kendi tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi yansıtan romanlar yazmaya gayret ediyorum. Bamsı romanı bunlardan biri. Bayburt açısından önemli bir yönü var. Bamsı Beyrek 16 yıl Bayburt’ta esaret altında kalıyor. Parasar’ın Bayburt Hisarı diye geçiyor Dede Korkut hikayelerinde. Burada 16 yıllık esaretin ardından Oğuz Coğrafyasına yeniden dönüyor. Nişanlısı Banu Çiçek’le evleniyor.

İkinci kitabımız ise Bamsı’nın çağdaşı olan Boğaçhan. O da Dede Korkut hikayesiydi onu da romana çevirdik. Boğaçhan’ın kahramanlıklarını, babasını kurtarmak için hristiyanlarla yaptığı savaşları ve yine Türklerin örfüne geleneğine dair unsurları romanın içerisinde verdik. Bayburtlular yoğun ilgi gösterdi kitaplarımıza. Daha çok okunmasını temenni ederim.”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orhan 7 yıl önce

Gerçekten Bayburt da yeni nesil güzel yetişiyor.kötü alışkanlıklara itibar etmiyorlar. milli eğitim Müdürlüğünün etkinlikleri ile valimizin,Belediye Başkanımızın destekleri ve Purut Kitabevi gibi müteşebbislerin katkıları ile yeni neslimize kitap okumayı sevdirdik.Bunda öğretmenlerimizin de rolünün büyük olduğuna inanıyor.Bu hususta çaba gösteren herkeze teşekkür ediyorum.dilerim bu tür etkinlikler her yıl tekrarlanır.saygılarımla.

Avatar
BAYBURTLU 7 yıl önce

BAYBURTTA ULUSLARARASI KİTAP ŞENLİKLERİ FESTİVALLERİ OLMALIDIR ÇOK DAHA FAZLA YAZAR VE ŞAİRİ BAYBURTA GETİREBİLMELİYİZ BAYBURT HERŞEYE AÇTIR GENÇLERİMİZİN DAHA FAZLA OKUMASINI SAĞLAMAK GEREKİYOR BAYBURTLU HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR BUNDAN SONRA YAPILACAK KİTAP ŞENLİĞİNİN AÇIK ALANDA DAHA BÜYÜK BİR ALANDA YAPILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM İNŞALLAH BAYBURTLU GENÇLERİMİZDEN DE ÇOK SAYIDA YAZAR ÇIKAR BUNDAN BÜYÜK MUTLULUK DUYARIZ