‘Hayalimdeki Bayburt’ kitaplaştı

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE), orta öğretim öğrencileri tarafından kaleme alınan denemeleri kitaplaştırdı.

‘Hayalimdeki Bayburt’ kitaplaştı
Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE), orta öğretim öğrencileri tarafından kaleme alınan denemeleri kitaplaştırdı. Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğiyle BAYPROJE tarafından orta öğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Hayalimdeki Bayburt’ isimli Ödüllü ‘Deneme Yazma Yarışması’na katılan öğrencilerin öyküleri bir kitapta toplandı. Yarışmanın ikinci olan Gökçedere Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden Kader Aydın’ının denemesi “Bir Çocuk Düşlüyor” ismiyle yayınlanan kitap, Detay Yayıncılık aracılığıyla okuyucuyla buluştu.

Mehmet Turan Bey’e ithaf

118 sayfa olarak baskısı yapılan ve 30 denemeyi içeren kitapta, yarışmada ilk üçe giren denemelerle birlikte mansiyon ödüllü ve jüri tarafından seçilen makaleler de yer aldı. Prof. Dr. Hülya Argunşah, Yrd. Doç. Dr. Şahika Karaca, Türksav Başkanı Yahya Akengin, edebiyatçılar Ali Kemal Temuçin ve Ayhan Dursun’dan oluşan jüri tarafından seçilen eserlerin yer aldığı kitap, Bayburt’un eğitim, spor ve kültür hayatına önemli katkılarda bulunmuş, değerli eğitimci Mehmet Turan Bey’in aziz hatırasına ithaf edilmiş.

Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve Jüri Başkanı Prof. Dr. Hülya Argunşah’ın düşüncelerine de yer verilen kitabın BAYPROJE Yönetim Kurulu imzalı önsözünde
ise şu ifadelere yer verildi:

“Bilgi ve beceriler eğitim kurumlarından öğrenebilmektedir”

“İnsan, çevresindeki doğal kaynakları ve kültürel birikimi, yürüttüğü bilimsel faaliyetleriyle değerlendirerek, yaratılışının gereği olarak toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmaktadır. Bu süreçte insanın başarılı olabilmesinde en belirleyici unsur, mevcut bilgileri değerlendirebilmek, yeni bilgilere ulaşmak ve bu bilgilerden toplumun fayda elde etmesine yönelik uygulamaları gerçekleştirebilmektir. İnsan, söz konusu bilgi ve becerileri, genellikle planlı ve programlı isteme dayalı hizmet sunan, eğitim kurumlarından öğrenebilmektedir. Bilindiği gibi eğitim kurumları, anaokullarında çocuklara sunulan kişilik geliştirme eğitimiyle işe başlar. İlköğretim, ortaöğretim ve üniversitelerde sunulan lisans öğretimini takiben yüksek lisans ve doktora eğitimiyle devam eder. Ülkelerin kalkınmışlıkları karşılaştırılmalı olarak analiz edildiğinde, çok açık görülecektir ki, yükseköğretim almış uzmanı çok olan ülkeler, daha çok mal ve hizmet üretebilmekte ve daha kaliteli ve dolayısıyla daha anlamlı hayat sürdürebilmektedirler. Hatta bu durumda olan ülkelerin ürettikleri teknolojiler ve yaşam biçimleri daha az gelişmiş ülkeler tarafından genellikle örnek alınmaktadır.”

“Yaratıcı Yazarlık Kursları”

“BAYPROJE olarak, yukarıda sıraladığımız gerçeklerden hareket ederek, Bayburt’un geleceğinde rol alacak gençlerimizin yazma becerilerini ve edebiyat yeteneklerini geliştirmelerine ve böylece daha kaliteli ortaöğrenim almalarına katkıda bulunmayı amaçladık. Bu amacımızı gerçekleştirmek üzere, hazırladığımız stratejik plan kapsamında, ilk faaliyet yılımızda “Ödüllü Günlük Tutma”, ikinci faaliyet yılımızda “Ödüllü Öykü Yazma” yarışmaları gerçekleştirdik. Başarılı gençlerimizi ödüllendirdik ve ortaya çıkan eserleri kitap olarak yayınladık. Kuruluşumuzun üçüncü yılını tamamlaya az bir zaman kala, yine Bayburt Orta Öğretim öğrencilerine yönelik üçüncü projemizi; “Hayalimdeki Bayburt” isimli “Ödüllü Deneme Yazma” yarışmasını sonuçlandırmak üzere, Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde ödül töreni organize etmiş bulunuyoruz. Bu projemize 13 ortaöğretim okulundan toplam 37 öğrenci katıldı. Gelecek yıllarda da yine ödüllü öykü yazma yarışmalarıyla bu projemiz devam edecektir. Ayrıca projelerimiz sonucunda ortay çıkan yetenekli gençlerimize daha çok hizmet sunmak üzere “yaratıcı yazarlık kursları” gibi etkinlikler de organize etmeyi planlamış bulunuyoruz.”

Teşekkür

“Projemiz kapsamında, değerlendirme jürisinde görev alan Sayın Prof. Dr. Hülya Argunşah’a, Sayın Yrd. Doç. Dr. Şahika Karaca’ya, Sayın Yahya Akengin’e, Sayın Ali Kemal Temuçin’e ve Sayın Arif Köprücü’ye, BAYPROJE Yönetim Kurulu olarak çok teşekkür ediyoruz. Öte yandan Bayburt ortaöğretim okullarındaki öğrencilerimizin yarışmaya katılımlarının sağlanması ve organizasyonun gerçekleştirilmesinde proje paydaşımız olarak önemli katkılarda bulunan, başta Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seydi Doğan’a ve diğer öğretmen arkadaşlarımıza, son olarak bu seyahatimize iştirak eden, ayrıca “Hayalimdeki Bayburt” projesini finanse eden, değerli hemşerimiz Sayın Hüsnü Kemal Özkan’a da kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz.”                 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.