Esmer Cebe'nin ‘Sevdadan Kalan’ adlı romanı yayınlandı

Bayburt Üniversitesi öğrencisi Esmer Cebe, ‘Sevdadan Kalan’ adlı romanıyla edebiyat dünyasına adım attı.

Esmer Cebe'nin ‘Sevdadan Kalan’ adlı romanı yayınlandı
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi öğrencisi Esmer Cebe, ‘Sevdadan Kalan’ adlı romanıyla edebiyat dünyasına adım attı. Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Esmer Cebe’nin kitabı Cinius Yayınevi’nden okuyucuyla buluştu. 323 sayfalık roman bir öğretmenin zor bir coğrafyada yaşadıklarını konu alıyor.

1993 Osmaniye doğumlu Esmer Cebe kitabını, “Şarkılar, şiirler ve türkülerle harmanlanmış, Halide Nusret’in ‘Bütün Çiçekleri’, Melih Cevdet’in güzel günler ‘yalan’ları, Nazım Hikmet’in ‘yüz yıllık hasret’inden esinlenmiş farklı bir öğretmen hikâyesi” ifadeleriyle tanımlıyor ve ekliyor:

“Ben bu Yusuf masalında
Ne Yakubum ne Züleyha
Ben ki ne olabilirim
Bağrından koparılan Yusuf aşkıyla
Kendi suyunda boğulan
Kör kuyudan başka...”

Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bülteninden)  

"Jülide… Her şeyden vazgeçip unutulmuş bir köye sığınan genç öğretmen.

Aras Berzanoğlu... Berzanoğlu topraklarının kırgın ve yorgun adamı...

Tam da her şeyin bittiği anda başlayan; birbirine karışan hayatlar… Hüzünle, kederle, sevinçle yoğrulmuş sürükleyici, çarpıcı bir aşk…

Berzanoğlu topraklarının çalkantılı yaşamına ayak uydurmaya çalışan Jülide, ayağının sürçtüğü her an yanı başında elini tutan Aras’ı bulacaktır fakat bu iş umduğu kadar kolay olmayacaktır. Sevdaya düşmek kolaydır, zor olan düştüğün yolda yürüyebilmektir…
 
“Bir insanın en sevdiği, aynı zamanda en çok savaştığı insan değil midir zaten? Sevgi denilen şey de bir nevi savaşmaktı. Sevgi ilkellikti. İlkel olmalıydı. Can dediğin acı çekmeden, acıyla savaşmadan bilmiyordu ki sevginin kıymetini. Zaten sevginin kıymeti bilinse gönül dediğin kahır mı çekerdi? Hangi kıymet bilir zat-ı muhterem, kadın denilen nazenin varlığı ‘Bu gönül az mı kahrını çekti!’ diye avaz avaz haykırtırdı?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yildiz oren 6 yıl önce

Kitabini cok begendim hayırlı olsyn gulum