Erivan vahşeti roman oldu

Eğitimci yazar Serdar Ünsal, uzun süredir üzerinde çalıştığı "Yüreğim İrevan'da kaldı" adlı romanında Ermeniler tarafından yapılan zulmü anlatmaya çalıştığını söyledi.

Erivan vahşeti roman oldu
Eğitimci yazar Serdar Ünsal, uzun süredir üzerinde çalıştığı "Yüreğim İrevan'da kaldı" adlı romanında Ermeniler tarafından yapılan zulmü anlatmaya çalıştığını söyledi.
Gazeteci de olan Ünsal, yaptığı açıklamada, 1920 yılında bir Türk yurdu olan bugün Ermenistan topraklarında kalan İrevan şehrinde yaşayan Türklerin Ermeni mezalimine uğrayarak doğdukları topraklardan kaçış hikayesini kaleme aldığını belirtti.

Ünsal, "Bu gerçek yaşanmış bir hikaye. Bölgemizde binlerce yürekleri İrevan'da, Erivan'da kalanlar var. Çünkü geride kalan sadece bir ailenin değil, binlerce ailenin yüreğiydi. Yaşanmış bir acının, bir kaçışın, bir kökten sökülüşün hikayesi" ifadesini kullandı. 

Babaannesinin İrevan'dan Ermenilerin saldırısı sonucu kaçışlarının hikayesini, İrevan'dan Aras Nehri'ne oradan İran'a, İran'dan Türkiye'ye, Iğdır'a gelip bin bir zorluklarla yaşamaya çalıştığının yaşam öyküsü anlattığını vurgulayan Ünsal, şunları kaydetti:

"Babaannem İrevan'da evini, sevdiklerini, babasını bırakarak kocasıyla kızıyla İran'a kaçarken Ermeniler tarafından Aras Nehri'nde kocasının vurulmasını, ölünceye kadar unutamadı. İşte Ermeni mezalimini en iyi şekilde bu romanda anlatmaya çalıştım. Ermeniler sözde soykırım yalanlarının 100. yılına hazırlanırken, bu romanın çıkması bence çok ses getirecek. Ermenilerin gerçek yüzünü herkes bir daha yakından görmüş olacak. Kısacası okuyucu, 'Yüreğim İrevan'da Kaldı' romanında vatana, İrevan'a hasret ölenlerin hikayesini, Ermenilerin yaptığı zulmü, Ermenilerin 1920 yılında İrevan'da yaptıkları vahşeti, Aras Nehri'ni kan gölüne çevirmelerini okuyacak." AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.