Cemal Safi, BAYDER'in konuğu oldu

Türk Edebiyatının yaşayan ünlü şairlerinden Cemal Safi, Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği’ni ziyarette bulundu.

Cemal Safi, BAYDER'in konuğu oldu
Bayburt Postası - Türk Edebiyatının yaşayan ünlü şairlerinden Cemal Safi, Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği’ni ziyarette bulundu. Bayburt Belediyesi organizesiyle gerçekleşecek şiir dinletisi programına katılmak için Bayburt'a gelen Cemal Safi'yi BAYDER ziyaretinde başkan Fatih Dündar, yönetim kurulu üyeleri ve şair, yazar ve ozanlardan oluşan dernek üyeleri karşıladı. 

"Gönlümüze, yüreğimize derneğimize hoş geldiniz"

“Şiirleriyle beslendiğimiz, şiirlerinden gıda aldığımız edebiyatımızın yaşayan çınarını, büyük değerini derneğimizde ağırlamak bizler için büyük bir onurdur. Gönlümüze, yüreğimize derneğimize hoş geldiniz hocam” ifadeleriyle ziyaretten büyük bir onur duyduklarını belirten Bayder Başkanı Dündar, dernek olarak yerel ve özellikle de ulusal manada; şiir şölenleri, aşık programları, TRT programları, Hekat Geceleri ve Türkiye geneli şiir yarışmaları gibi edebiyata yönelik öncü programlar gerçekleştirdiğini de belirtti.

"Çok isabetli bir karar"

Dündar, Türkiye genelinde 2013 yılının en büyük şiir yarışma organizasyonunu gerçekleştirdiklerini ve bu sene de ikincisini ilan ettiklerini belirtirken, Aşkın Şairi Cemal Safi yarışmada birinci olan şiiri ve şairinin kim olduğunu öğrendi.

Dereceye giren bu isme yabancı olmadığını belirten Safi, “Birçok alanda üst seviyede meziyeti olan birisidir. Doğrusu çok isabetli karar vermişsiniz, BAYDER’i tebrik ederim” ifadelerine yer verdi.

Safi, şiirle tanışma anını anlattı ve Türkiye’de milyonların gönlünde taht kuran şiirlerinden Senden Sonrası, Bulunur ve Tek Hece şiirlerini seslendirdi.

Sohbet havasında gerçekleşen ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.