Cazim Gürbüz’den 'Aşk'a Zum'

Bayburtlu yazar Cazim Gürbüz, yeni kitabında ‘aşk’ı ele aldı. Gürbüz’ün ‘Aşk’a Zum’ adlı kitabı okuyucuyla buluştu.

Cazim Gürbüz’den 'Aşk'a Zum'
Bayburt Postası - Gazetemiz yazarı Cazim Gürbüz ‘Aşk’a Zum’ adlı kitabıyla edebiyat dünyasına 16. kitabını hediye etmiş oldu.

“Aşk olsun”

Gürbüz, kitabın ortaya çıkış hikâyesini anlattığı önsöz yazısını şu cümlelerle tamamlıyor:

“Bu kitap ne salt bir denemedir ne de araştırma-inceleme; aşkı daha doğru, net, ilginç ve alımlı olarak yansıtabilmek için ne, nereden gerekiyorsa aldık onları, kardık birbirine.

Kardık ve işte sonuç: Bizce iyi oldu, başka kitaplarda bulmayacaklarınızı bulacaksınız bu kitapta; ama söz side biter; sizlerin “aşk olsun” demenizle bu kitap amacına ulaşmış olacaktır.”  

“Belleklerde kalıcı izler bırakan ve bilgilendiren bir kitap”

Kitabın tanıtım bülteninde ise şu ifadeler yer alıyor:

“Zum yapmak… Ve bunu, kendini pek zor ele veren, görüntüsü ele avuca sığmayan aşka yapabilmek… Ayrıntılarını netleyebilmek, görücüsü ve bilicisi olabilmek, görücüsü ve bilicisi de edebilmek…

Yazarımız Cazim Gürbüz işte bu çetin işe girişmiş.

Bir edebiyatçı, bir şairdir Cazim Gürbüz, biçeminin akıcılığı ve dilinin duruluğu beğenilen yılların köşe yazarıdır, araştırmacılığını da yazdığı birçok kitapla kanıtlamıştır. Bu olgular dolayısıyla, bu kitap ne salt bir denemedir ne de araştırma-inceleme; aşkı daha doğru, net, ilginç ve alımlı olarak yansıtabilmek için ne, nereden gerekiyorsa almış onları yazar, karmış birbirine.

Kolay okunan, ufuk açan, düşündüren, okuyan tüm insanların duygularına tercüman olabilen, belleklerde kalıcı izler bırakan ve bilgilendiren bir kitap…

Yazarın aşka değgin, okunaklı ve dokunaklı denemeleri yanında; çok sayıda gerçek, ilginç, çarpıcı aşk öyküleri bulacaksınız bu kitapta. Aşk bağlamında duymadığınız, bilmediğiniz birçok bilgiye erişmiş olacaksınız. Ve yazarın yıllar boyunca bir arı özeni ve dikkati ile derlediği ve çoğunu ilk kez duyacağınız, yüzlerce aşk özdeyişi ile tanış olacaksınız, onlarla aşka daha derin zumlar yapmış olacaksınız.”


Ünlü isimlerin aşk deneyimleri

Kora Yayınları İnceleme Serisi dizisinden 253 sayfa olarak okuyucuyla buluşan kitapta dünya tarihinden aşklar yer aldığı gibi ünlü edebiyatçılar, politikacılar, askerlerin aşk deneyimleri, girişimleri, mektupları yer alıyor. Atatürk, Enver Paşa, İsmet İnönü, Yusuf Akçura, Arif Nihat Asya, Aşık Veysel, Kemalettin Kamu, Behçet Kemal Çağlar, Cemal Süreyya, Şemsi Belli bu isimlerden bir kaçı..

‘Musalla taşında sevgiliye şiir’ ve ‘Deli Ahmet’in aşkı’

Kitaplarının tamamında Bayburt’u yad eden Gürbüz’ün, ‘Aşk’a Zum’ adlı kitabında Bayburtlu Celali Baba’nın eşine yazdığı Ağıt da yer alıyor. Çok acıklı bir aşk hikâyesi de Erzurum’dan var. Gürbüz, üniversite yıllarında bizzat tanık olduğu yaşanmışlığı ‘Deli Ahmet’in aşkı’ başlığıyla kaleme almış. Kitapta ayrıca Gürbüz’ün aşk üzerine yazılmış şiirleri yer alıyor.

Gürbüz’ün yayınlanmış tüm kitapları ise şöyle:

Ateşkes Çağrısı / Şiir Defteri Yayınları - 1990
Saman O Yana, Buğday Bu Yana / Şiir Defteri Yayınları - 1993
Türk'e Baştan Başlamak / Sone Yayınları - 2007
Nikolay'ın Av Köşkü / Sone Yayınları - 2007
Hazar Üstüne Yazılanlar / Sone Yayınları - 2007
Edebiyatlaşan Vergiler / Bilgeoğuz Yayınları - 2007
Gelin Bizi Ayırt Edin Ulan / Berfin Yayınları - 2008
Cenet’in Kütüphanesi / Sone Yayınları - 2008
Oyunlar ve Senaryolar-1 / Sone Yayınları - 2009
Kartal Gözüyle Laiklik / Berfin Yayınları - 2010 
“Atatürk Ekonomisi ve Beş Destan Adam / Asya Şafak Yayınları - 2011 
Kartal Gözüyle Milliyetçilik / Asya Şafak Yayınları - 2012
Dillere Destanlar / Atayurt Yayınevi - 2016
Atatürk Ekonomi ve Milliyetçilik / Nergiz Yayınları - 2017
İslam’dan Deizme/Berfin Yayınları - 2017
Aşk'a Zum/Kora Yayınları - 2018 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.