Beşiroğlu şiirleri "Altunay"da toplandı

Faruk Nafiz Kılıçalan imzası taşıyan Altunay isimli şiir kitabı raflardaki yerini aldı...

Beşiroğlu şiirleri "Altunay"da toplandı
Bayburt Postası - Faruk Nafiz Kılıçalan imzası taşıyan Altunay isimli şiir kitabı raflardaki yerini aldı. Beşiroğlu mahlası ile şiirler yazan Faruk Nafiz Kılıçalan, Altunay isimli şiir kitabının serüvenini Bayburt Postası ile paylaştı.

Şiir serüveninin 5 yıllık olduğuna dikkat çeken Kılıçaslan, "Beş yıl evvel, gençliğimizden kalma bir kaç gençlik hezeyanlarına havi basit aşk/meşk tezahürü karalamadır, yani geçmişimizde yazmak yoktu ama elbette; okumak vardı. İyi bir şiir okuyucusu ve kritikçisi olduğumu söyleyebilirim, hatta iddia edebilirim." dedi.

Kılıçaslan, Altunay isimli şiir kitabının serüvenini şu sözlerle ifade etti:  

"Şiir yazma işimiz, samimi olarak söyleyeyim saniyeler içinde bir anda ortaya çıkan bir şey oldu.. 'Anam Heste'yle başladı.. Anam Heste, Ben kimim'le devam eden bir milad... Anam Heste'yi ben yazmadım desem yalan olmaz, kalem yazdı, vicdanım ve daralan ruhumun vecdiydi sanki... Ahmet Aker'in bana gönderdiği kitabında okuduğum Bayburt'ta yaşanan bir hikayeden mülhem dışavurum... 

Bir an da diyorum amma, şimdi anlıyorum ki, bir anda da olmuyor, elbet, 'biriktirdiklerimiz' varmış; içimizde hiçran, hüsran, sevinç, tasa ve diğer insani tezahürlerin dışa vurulmasının zamanı gelmiş ve Anam Heste sebep olmuş. 

'Altunay' vücud etmesi, yayımlanması hikâyesinin başlangıcı bu, yayımlanması ise, samimi söylüyorum, zerre kadar dahlim yok... Sanata, şiire ve edebiyata aşina dostlarım ve bu dostlarımın içinden bir değerli hemşehrimizin (Nevres Taştan, Abustalı Kara Yusuf Pehlivan'ın öz torunu) hamiyeti ve sahiplenmesiyle oldu. Aylardır haydi haydi, dedi ve bu işi adeta tek başına halleti... Başka dostlarımız da vardı, cesaretlendiren, yüreklendiren elbette.. Hepsi de sağolsun, varolsun."

Altunay isimli şiir kitabını Bayburt Purut Kitabevi'nden temin edebilirsiniz...
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.