Baksı Müzesi’nin hikayesi ‘Hayal Kahramanları’nda

Şair ve yazar Sunay Akın son kitabı ‘Hayal Kahramanları’nda Hüsamettin Koçan ve Baksı Müzesi’nin serüvenine yer verdi.

Baksı Müzesi’nin hikayesi ‘Hayal Kahramanları’nda
Bayburt Postası - Şair ve yazar Sunay Akın son kitabı ‘Hayal Kahramanları’nda Hüsamettin Koçan ve Baksı Müzesi’nin serüvenine yer verdi. 

“Bayburt’un Baksı Köyü’nde doğan Hüsamettin Koçan’ın kurduğu hayalleri gerçekleştirme öyküsüyse Doğu Karadeniz insanının bir başka övünç kaynağıdır” diye başlayan Baksı Müzesi bölümünde Sunay Akın, Koçan’ın bu serüvene başlayış hikayesine dair kimi keyifli kimi ise hüzünlü anekdotlara yer veriyor. 

Hayal Kahramanları

208 Sayfa, 2015
İş Bankası Kültür Yayınları

Çocukluğumuzu savunan büyük güçlerdendir hayal kahramanları. Teksas, Zagor, Süperman, Batman, Temel Reis, Şirinler, Casper ve diğerleri gibi hayatımızı güzelleştiren bu çocukluk arkadaşlarımız gözlerimizin ışıltısında hâlâ yaşamaktadırlar. Bir hayal kahramanının filmini izlemek, çizgi romanını ya da kitabını okumak, çocukluk arkadaşlarımıza ayırdığımız zamanlar gibidir. Hayatımıza yön veren ailemiz ve arkadaşlarımızın yanında, hayal kahramanları da kişiliğimizin gelişiminde pay sahibidir. Hayal kahramanları, gözlerinin içine bakamasak, ellerini sıkamasak, bir kez olsun sarılamasak da bize çok şey katan ve öğreten en yakın arkadaşlarımızdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
büşra 8 yıl önce

BAYBURT ÜÇ HİSARLI KALEYİ,BAKSI MÜZESİ EMRİNE VERİN,İZ KISA ZAMANDA
"ÜNESCODA YERİNİ ALIR.İLGİLİLERE DUYRULUR.SLM