'Vakum bombalı' saldırı! En az 50 ölü!

Esed güçlerine ait savaş uçağının başkent Şam'ın Duma ilçesinde düzenlenen 'vakum bombalı' saldırıda en az 50 kişi öldü.

'Vakum bombalı' saldırı! En az 50 ölü!
Suriye ordusuna ait savaş uçağının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki Duma'da pazar yerine "vakum bombasıyla" düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 50 kişi öldü.

Sivillere yönelik Ağustos ayı içerisinde düzenlenen 3'üncü hava saldırısıyla birlikteEsed güçleri tarafından katledilen sivil sayısı 177'ye yükseldi.

Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 50 kişinin yaşamını yitirdiğini, yaklaşık 100 kişinin ise yaralandığını kaydeden yetkililer, yaralılardan birçoğunun durumunun ciddi olduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini ifade etti.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de rejimin Duma'da pazar yerine vakum bombasıyla düzenlediği saldırıyı doğrularken, olayın ardından halk arasında büyük korkunun meydana geldiğini belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.