Tek başına Çin zulmünü protesto etti!

Bayburtlu Muhammet Yıldırım, İstanbul'da ilginç bir eyleme imza attı...

Tek başına Çin zulmünü protesto etti!
Bayburt Postası - Bayburtlu Muhammet Yıldırım, İstanbul'da ilginç bir eyleme imza attı. Tek başına İstanbul Sarıyer'de bulunan Çin Konsolosluğu önüne gelen Muhammet Yıldırım, Doğu Türkistan'da yaşanan zulmü protesto etti. 

"Topla tüfekle gelmedik, Mete gibi tek geldik. Katliamı durdurun" yazılı döviz taşıyan Yıldırım, konsolosun çıkış saatinde yaptığı protesto ile semt sakinlerini şaşkınlığa uğrattı. 

Bayburt'un Darıca (Danzut) köyünden olan Muhammet Yıldırım, gerçekleştirdiği eylemi şu sözlerle anlattı: 

"Yaşanan zulmü hergün izliyorum ve bir şey yapamamak insanı öldürüyor. Toplu eylem veya protesto çağrısı olsa ona da katılacağım ama baktım olmayacak, tek başıma protesto etmek istedim. Konsolos'un çıkış saatinde konsolosluğun önüne gelerek, tek başıma katliamı durdurun çağrısında bulundum. Yapılan işkencelere karşı sesimi duyurmaya çalıştım. Soydaşlarımıza uygulanan zulmü protesto ediyorum." 

Polisin ve konsolosluk görevlilerinin müdahale etmediği Muhammet Yıldırım, daha sonra mahalle sakinlerinin ve yoldan geçenlerinin alkışları arasında konsolosluğun önünü terketti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.