'Soykırım yalanı'nın Papa'sı

Ermeni Diasporası'nın yalan kampanyasına Katolik dünyasının dini lideri de katıldı.

'Soykırım yalanı'nın Papa'sı
Bayburt Postası - Katolik dünyasının dini lideri Papa Françesko, Vatikan’da düzenlenen ayinde 1915’te yaşanan Ermeni tehciri için ‘soykırım’ ifadesini kullandı. Ermeni Diasporası'nın yalan kampanyasına Katolik dünyasının dini lideri de katıldı. Papa 2’nci Jean Paul’un 2001 yılında Ermenistan’a yaptığı ziyaret sırasında Ermeni Apostolik Kilisesi Katolikosu 2’nci Karekin tarafından “genellikle 20’nci Yüzyılın ilk soykırımı olarak görülen” şeklinde bir açıklama yapılırken, Papa Françesko tarafından da ‘soykırım’ ilk kez telaffuz edildi.

1915 olaylarının 100’üncü yılı nedeniyle Vatikan’da düzenlenen büyük ayinde konuşan Papa Françesko, “Son yüzyılda insanlık ailemiz 3 büyük ve eşi görülmemiş trajedi yaşamıştır. Bunların ilki, ‘genel olarak 20’nci yüzyılın ilk soykırımı olarak görülen’ ve ilk Hıristiyan toplum olan siz Ermeni halkının yanı sıra, Katolik ve Ortodoks Suriyelilere, Asurilere, Keldanilere ve Yunanlara çarpandır. Piskoposlar, rahipler, dindarlar, kadınlar, erkekler, yaşlılar ve hatta savunmasız çocuklar ve hastalar bile öldürülmüştür” dedi.

Ermeni Diasporası'nın yalan kampanyasına destek vermek için ‘soykırım’ ifadesini telaffuz eden Papa Françesko'nun sözlerine Türkiye tepki gösterdi. Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçiye yapılan açıklamada, "Hayal kırıklığı ve üzüntü duyduk. Güven kaybına yol açtı” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
pusat 9 yıl önce

düşenclerimiz arasında bir fark yok diyen ve sarayı birlikte açanlar ne durumdasınız