İHH Bayburt: "Vahşetin tescili"

İHH Bayburt Şube Temsilcisi Polat, Muhammed Mursi'ye verilen idam cezasını kınadı.

İHH Bayburt: "Vahşetin tescili"
İHH Bayburt Şube Temsilcisi İlhami Polat, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezasını kınadı. Polat, yaptığı açıklamada, Mursi'ye verilen idam kararının "vahşetin tescili" olduğunu, bu kararı tanımadıklarını ve kınadıklarını belirtti.

Mısır, Gazze, Suriye, Irak, Arakan, Bangladeş, Doğu Türkistan başta olmak üzere emperyalizm tarafından sömürülen ne kadar ülke varsa özgür kalıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerine vurgu yapan Polat, şöyle devam etti:

"Mahkemelerde hesap verenler Mursiler değil, Sisiler, Esedler ve onların küresel ortakları olana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bayburt İHH olarak halkın iradesiyle iş başına gelmiş iktidarların, yine halkın iradesiyle iktidardan uzaklaştırılacağı prensibini herkes ve her ortam için ifade ediyoruz. Bu doğrultuda 2012'de seçimle göreve gelen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 1 yıl sonra darbeyle görevinden indirilmesini ve gözaltına alınmasını da doğru bulmuyoruz. Kaldı ki idam cezasına çarptırılması hiç kabul edilemez. Ülkemizde, 27 Mayıs darbesinin yargılama mekanı Özgürlük Adası olarak yeniden restore edilmeye başlamışken 12 Eylül darbesinin sonuçları silinmeye çalışılırken bu darbelere hangi gerekçelerle karşı çıktıysak Mısır'da veya herhangi bir ülkedeki darbelere de aynı gerekçelerle karşıyız."

Polat, haksızlık üzerine kurulmuş mahkemenin verdiği hukuk dışı kararı tanımadıklarını, bu ağır karardan dönülmesi için dünya kamuoyunu göreve çağırdıkları kaydederek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"İslam alemi ve dünya kamuoyu bu cezaya karşı çıkmalıdır. Aksi takdirde evrensel demokrasi kavramı derin yara alacaktır. Mısır Müftüsünden görev ve sorumluluğunun gereğini yaparak haktan ve adaletten şaşmamasını, bu hukuksuz kararı reddederek idamların yürürlüğe girmesini engellemesini, insanlığın vicdanını kurtarmasını bekliyoruz. Aksi halde tarihe Sisi ve iş birlikçilerinin kuklası olarak geçeceğini hatırlatıyoruz. Başta Birleşmiş Milletler sessiz kalarak ikiyüzlülüğünü ilan etmiş ve bu hukuksuzluğun destekçisi konumuna düşmüştür. Aynı şekilde ABD ve Avrupa Birliği gibi sözüm ona sözde demokrasi havarisi devletler de bu zulme destek olmuştur. Bugün Mursi'ye idam cezası veriliyorsa bu, sandığa verilmiş bir idam cezasıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.