Halep'te yaşanan insanlık dramı protesto edildi

Halep'te yerleşim yerlerini hedef alan ve başta çocuklar olmak üzere sivillerin öldüğü saldırılar, Bayburt'ta protesto edildi..

Halep'te yaşanan insanlık dramı protesto edildi
Bayburt Postası - Suriye'de rejim güçlerinin ablukası altındaki Halep'e yönelik saldırılar, Bayburt'ta protesto edildi. Bayburt Genç İnsani Yardım Derneğince düzenlenen protesto gösterisinde, dernek üyeleri ellerinde Suriye bayrakları ile Cumhuriyet Caddesi'ndeki Türk Dünyası Parkı'nda toplandı. Buradan gruptakiler, "Katil Esed, Suriye'den defol" şeklinde slogan atarak Saat Kule Meydanı'na kadar yürüdü.

Suriye'nin Halep kentinde yerleşim yerlerini hedef alan ve başta çocuklar olmak üzere sivillerin öldüğü saldırılara tepki gösteren gruptakiler adına Bayburt Genç İnsani Yardım Derneği Başkanı Nurullah Polat, yaptığı açıklamada, Halep'te ölenlerin sadece Suriyeli Müslümanlar olmadığını, aynı zamanda insanlığın da öldüğünü söyledi.

Polat, saldırıların yaşandığı bölgeye insani yardımların ulaşması ve buradan sivillerin tahliyesi için acil olarak bir koridorun açılması gerektiğini belirtti. Polat, şöyle devam etti:

"Eğer bu koridor açılmazsa nice Müslüman açlıktan kırılacaktır, yahut kurşuna dizilecektir. Onları asla yalnız bırakmadık, bugün de yalnız bırakmıyoruz. Dualarımız, yüreklerimiz onlarla inşallah. Oradaki bacılarımızın, kız kardeşlerimizin namusu bize emanet. İnsanlığımızdan utanmamız gereken bu durum karşısında suskunluğunu bozamayan Müslüman devlet liderlerine söyleyecek söz bulamıyoruz. Onları Allah'a havale ediyoruz. Rabbim onlara da bugünleri yaşayan Müslümanların çektiği zulmü göstersin. Onlar, bu katiller, bu döktükleri kanda boğulacaklar."

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından Türk Dünyası Parkına kadar yürüdükten sonra dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
orhan 7 yıl önce

daha 38 şehidin kanı kurumamışken unutup halep teki lerin derdine düşenler bana hiç samimi gelmiyor. Ne mutlu Türk'üm diyene!!!