Fransa’da binlerce insan Bayburtlu Engin için yürüdü

Fransa’nın Marsilya kentinde 25 Mayıs gecesi uyuşturucu çeteleri arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren Bayburtlu Engin Güneş için düzenlenen “beyaz yürüyüşe” binlerce kişi katıldı.

Fransa’da binlerce insan Bayburtlu Engin için yürüdü
Bayburt Postası - Yerel La Provence gazetesinde yer alan haberde, 25 Mayıs gecesi bir spor derneğine ait kafeteryada otururken kurşunların hedefi olan 28 yaşındaki otobüs sürücüsü Engin Güneş için şehrin kuzey bölgesinde yürüyüş düzenlendiği belirtildi.

Haberde, Güneş’in ailesi ve arkadaşları tarafından, şehirde çeteler arasındaki silahlı hesaplaşma ve yetkililerin buna sessiz kalmasını protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı ifade edildi.

Fransa’nın Marsilya kentinde 25 Mayıs gecesi uyuşturucu çeteleri arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren Engin Güneş için düzenlenen “beyaz yürüyüşe” binlerce kişi katıldı.

Plan d’Aou Mahallesi’nde toplanan göstericiler, üzerinde Engin Güneş‘in fotoğrafı ve “bir daha asla” yazan beyaz tişörtlerle spor kompleksine yürüdü. Burada yapılan konuşmalarda Marsilya‘nın bir bölümünde şiddet ve uyuşturucu çeteleri nedeniyle devletin otoritesini kaybettiğine işaret edildi.

Çeteler arasındaki çatışmalara duyarsız kalınıyor

Yürüyüşe katılan çok sayıda kişi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Marsilya Belediye Başkanı Jean-Claude Gaudin’i hedef alarak çeteler arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden Engin’e ve ailesine kayıtsız kalındığını belirtti.

Göstericiler, üzerinde Engin Güneş’in fotoğrafı ve “bir daha asla” yazan beyaz tişörtlerle spor kompleksine yürüdü.

Yürüyüşe katılan Bölge Senatörü Samia Ghali, Cumhurbaşkanı Macron’a mektup yazarak Güneş ailesini Elysee Sarayı’nda kabul etmesini talep etti.

Marsilya’nın bazı bölgelerinde şiddet ve otorite yetersizliğinin sıradan hale geldiğine işaret eden Ghali, “Marsilya’daki bu şiddet olaylarında hayatını kaybedenlerin ‘gerçek kurbanlar’ olarak kabul edilmesi gerektiğini” kaydetti.

Fransa’da binlerce kişi cinayete giden Bayburtlu gurbetçi Engin için yürüdü

Uzun yıllar önce Fransa‘ya göç eden Bayburtlu bir ailenin en küçük ve tek erkek çocuğu olan Engin Güneş’in 5 ablasının, İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı ile görüşmek için gelecek günlerde Paris’e gidecekleri ve Elysee Sarayı önünde benzer bir gösteri yapacakları öğrenildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Franz. 6 yıl önce

La bunlar Fransız ve Hırıstıyan niye bir Türk ve Müslüman için yürüsünler diye düşünen olursa onlar insan için yürüdüler bilin.