Dünyanın en tehlikeli yolu Bayburt'ta

Dünyanın en tehlikeli yollarını araştırıp tanıtan www.dangerousroads.org isimli site okuyucularının oyları ile belirlenen tehlikeli yollar sıralamasını açıkladı.

Dünyanın en tehlikeli yolu Bayburt'ta
Bayburt Postası - Dünyanın en tehlikeli yollarını araştırıp tanıtan www.dangerousroads.org isimli site okuyucularının oyları ile belirlenen tehlikeli yollar sıralamasını açıkladı. D915 nolu Bayburt yolu site kullanıcıları tarafından “Dünyanın en tehlikeli yolu” seçildi.


Site kullanıcıları yolu, “Ölüm yolu” olarak nitelendirilen Bolivya’daki yoldan daha tehlikeli olarak tanımlandı.


Sitede yer alan bilgilerde, yolun 106 kilometre uzunluğunda olduğu ve 29 keskin virajdan oluştuğu belirtiliyor.

2 bin 35 metre yüksekliğindeki Soğanlı Dağı eteklerinde yer aldığı aktarılan yolun ne kadar zor bir güzergah olduğu anlatılırken, “Bazı virajları tek seferde dönemezsiniz, yol 1916 yılında Rus askerleri tarafından yapıldı” deniliyor.

Yolun kenarlarında korkuluk olmaması da site kullanıcıları tarafından dikkat çekilen bir nokta oldu.

Sitede, yolun en tehlikeli bölümünün Derebaşı tesislerinin bulunduğu yer olduğu, bu bölümün de genelde kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğu ifade edildi.

Site kullanıcıları, yolun tehlike sıralamasında Bolivya’daki yolu geçtiğini sık sık belirtirken, o yolun sadece turistik amaçlı kullanıldığını, Bayburt’taki yolun ise insanlar için önemli bir güzergah olduğunu anlattılar.



Dünyanın tehlikeli yollarını gezerek değerlendirme yapan site kullanıcıları, Bayburt’taki yol için “sözler ve fotograflar ne kadar tehlikeli olduğunu anlatamaz” yorumunda bulundular.

Sitede dünyanın diğer tehlikeli yolları şöyle sıralandı:

2- Keylong - Kitwar yolu

3- Yeni Zelanda - Skippers Canyon yolu

4- Fransa - İtalya sınırı (Alpler'de) - La pista de l'amitié

5- Bolivya - Death Road

6- Pakistan - Fairy Meadows yolu

7- Sibirya - BAM yolu

8- Kuzey Peru - Ruta 3N

9- İzlanda - Route 622

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmed 9 yıl önce

işte bunu turizm amaçlı olarak kullanacaksınız. dağ bisikleti tutkunları, off road çular akın edecek. norveçte bir heykeli görmeye milyonlar nasıl gidiyorsa, yeni zelanda da bungee jumping için yine milyonlar nasıl hevesleniyorsa, burada adrenalin yaşamaya da öyle gelmeli turistler. mümkün. ve hiçbir şey için geç değil. sadece hayal et. ve yap.

Avatar
ahmet 8 yıl önce

Bu yol Bayburt'ta değil, Trabzon Çaykara ilçesindedir,