Avrupa'ya bu 'insanlık' dersi yeter!

Biri Bayburtlu iki Türk işadamı, Macaristan hükümetinden gelen milyonluk teklifi ‘insani gerekçelerle’ reddetti.

Avrupa'ya bu 'insanlık' dersi yeter!
Bayburt Postası - İki Türk işadamının sahibi olduğu bir firma, Macaristan hükümetinden gelen milyonluk teklifi ‘insani gerekçelerle’ reddetti. Avrupa, Suriyeli mülteci dramına dikkat çeken gurbetçi Türklere ait firmanın verdiği tepkiyi konuşuyor. Gündeme damga vuran hadise şöyle gelişti.

Macaristan hükümeti Suriyeli sığınmacıların ülkesine girişini engellemek amacıyla Sırbistan sınırına ‘jiletli’ tel örgü çekmeye karar verdi. Plana göre tam 175 kilometrelik uzunluktaki sınır hattına çekilecek 4 metre yüksekliğindeki tel örgülere ayrıca “jilet tel” eklenmesi istendi. Macaristan’da üretilmeyen jiletli teller için arayışa geçen yetkililer, ilgili firmayı Almanya’da buldu. Mutanox isimli firmaya talebini ileren yetkililer tarihi bir yanıtla olumsuz cevap aldı.

O firmanın sahipleri Bayburtlu ve Afyonlu iki Türk işadamı

Jiletli tel siparişi verilen o firma Bayburtlu ve Afyonlu iki Türk işadamına ait çıktı. Bayburtlu işadamı Murat Ekrek ve Afyonkarahisarlı işadamı Talat Değer’in sahibi olduğu firma Macaristan hükümetinin milyonluk teklifini ‘insani kaygıları’ gerekçe göstererek reddetti.

Firma ret gerekçesini “ürettiğimiz jiletli teller; cezaevindeki mahkumlar gibi, “suç fiillerini önlemek için” tasarlanmıştır. Ülkenize girmeye çalışan Suriyeli çocuklar ve yetişkinler suçlu değildir” sözleriyle açıkladı.

Firmanın Macaristan’a verdiği bu tarihi yanıt kamuoyuna yansıdı ve tüm mültecilere karşı olumsuz bir imaj çizen Avrupa’nın da gündemine oturdu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.