Yeni Başhekim'den samimi itiraflar

Bayburt Devlet Hastanesi’nde bu günlerde görev değişikliği heyecanını yaşıyor. 13 yıldır Bayburt’ta görev yapan ve son yıllarda Başhekimlik görevinide sürdüren Asım Albayrak’ın Bursa’ya tayin edilmesinin ardından bu göreve 4 yıldır Bayburt’ta Beyin Cerrahı olarak görev yapan Operatör Doktor Mehmet Tiryaki getirildi. Yeni Başhekim Mehmet Tiryaki, yeni görevine dair ilk demeci Bayburt Postası’na verdi. Oldukça samimi açıklamalar yapan Tiryaki, "kabul etmek gerekir ki, hastanemiz kamuoyunun gözünde iyi bir yerde değil" dedi. Bayburt Postası'nın gündeminde yer alan "EMAR" sorununada değinen Tiryaki, "MR en önemli eksiğimiz" dedi.

Yeni Başhekim'den samimi itiraflar

Başhekim Opr. Dr. Mehmet TiryakiBayburt Devlet Hastanesi’nde bu günlerde görev değişikliği heyecanını yaşıyor. 13 yıldır Bayburt’ta görev yapan ve son yıllarda Başhekimlik görevinide sürdüren Asım Albayrak’ın Bursa’ya tayin edilmesinin ardından bu göreve 4 yıldır Bayburt’ta Beyin Cerrahı olarak görev yapan Operatör Doktor Mehmet Tiryaki getirildi. Yeni Başhekim Mehmet Tiryaki, yeni görevine dair ilk demeci Bayburt Postası’na verdi. Oldukça samimi açıklamalar yapan Tiryaki, "kabul etmek gerekir ki, hastanemiz kamuoyunun gözünde iyi bir yerde değil" dedi. Bayburt Postası'nın gündeminde yer alan "EMAR" sorununada değinen Tiryaki, "MR en önemli eksiğimiz" dedi.

 

Bayburt Devlet Hastanesi’ni daha iyi koşullara kavuşturmak için göreve talip olduğunu söyleyen Tiryaki, eski Başhekim Asım Albayrak’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “Bu bir hizmet yarışı, Asım Bey tamamladı, şimdi sıra bizde. Asım Albayrak hastanemizde bir çok önemli çalışmaya imza atmıştır. Onun için biz kendisini hep iyi şeylerle anacağız. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz” dedi.

Göreve geldiği günden itibaren hastanenin en üst kademesinden başlayarak, bütün personelle toplantılar yaptığını açıklayan Tiryaki,  “Çalışma prensiplerimi arkadaşlara anlatıyorum. Yeni dönemde hastanemizi nasıl daha ileriye götürürüz, nasıl büyütürüz, daha modern, daha teknik, insanların tüm ihtiyaçlarına karşılık veren duruma nasıl getiririz diye bir dizi toplantılar yapıyoruz. Arkadaşlarıma projelerimi ve yapmak istediklerimi anlatıyorum” dedi.

Bayburt Devlet Hastanesi’nin yeni Başhekimi Operatör Doktor Mehmet Tiryaki ile yaptığımız sohbetten öne çıkanlar şöyle: 

“Adalet, mutabakat ve şeffaflık”

“Yeni yönetim anlayışımızda üç temel değer var. Bu değerler üzerine hastane yönetimine yeni bir anlayış getireceğiz. Bunlardan birincisi adalet, yani adil olmak. İkincisi mutabakat. Aldığımız kararları hastanedeki bir ihtiyaçtan, hizmet sayısına ve hizmet şekline kadar hepsini ilgili arkadaşların fikrini alarak ortak bir kararla ortaya koyacağız. Üçüncüsü şeffaflık. Daha önce çok eleştiriler oldu bu hastanede. Biz yeni dönemde yaptığımız şeyleri hem personelimize, basın kuruluşlarına, kurumlar veya sivil toplum örgütü gibi yerlere de elimizden geldiği kadar anlatacağız.  Buraya bizden önceki dönemde bir PAK sistemi alındı. Bana göre bu hastanenin önceliği o değildi. Yaklaşık olarak 500 milyar para harcandı. Bu çok eleştirildi, bu işi yapan arkadaşlar bunun öncelik olduğunu anlattılar sonra ikna olduk ama bu ilk başta şeffaflık ilkesiyle olmadığı için çok kişi bunu eleştirdi, yorum yaptı. İnsanların çalışanlarına, bir takım yerlere yaptığı hizmetleri anlatmak zorunda. Bunu hem reklam olarak düşünün, hem bunu hizmeti duyurma ve gösterme anlamında düşünün.”

“Temel gayemiz insanı mutlu etmek”

“Bu üç temel ilkenin üzerine de sevgi, saygı, iyi niyet ve hoşgörü ilkelerini koyuyoruz. İşin temeli o ama biz insana hizmet ediyoruz, insan sağlığıyla uğraşıyoruz. Temel gayemiz insanı mutlu etmek. Onun için hoşgörülü, saygılı, iyi niyetli olup, karşımızdakinden beklemeliyiz, öncelikle o iyi niyeti ve sevgimizi göstermeliyiz. Bütün çalışma arkadaşlarıma hep söylüyorum, bizim için hastalar her zaman haklıdır, hasta yakınları haklı olmayabilir ama hasta haklıdır. Çünkü o hastadır, mağdurdur, şikayeti vardır, çözmeye gelmiştir, hizmet almaya gelmiştir, o nedenle haklıdır. Bizim temel anlayışımız bu, bu anlayışla hizmete başladık.”

“Bayburt Devlet Hastanesi kamuoyunun gözünde iyi değil”

“Maalesef Bayburt Devlet Hastanesi’nin şu an ki Bayburt kamuoyundaki görüntüsü, hatta Trabzon’da, İstanbul’da, Erzurum’daki görüntüsü iyi değil. Bunu ben itiraf etmek zorundayım. Benim hastanemden Bayburt’un içinde çoğu zaman aksaklıklar, sıkıntılar dile getiriliyor. Bu da hastanemi deniliyor! Bu kadar ileriye gidiyorum, maalesef bunlar beni, Beyin Cerrahı olarak çalıştığım dönemde çok üzmüştür. Şimdi bu işin başına geldim, bu aksaklıkları tespit edip bunları çözmemiz lazım. Yani bizim hastanemizde bir takım sıkıntılar var, bunu da herkes biliyor. Ben bunu buraya ilk geldiğimde uzman olarak da bu şikayetimi dile getirdim. Bu hastanede şunlar temel sıkıntılardır dedim. Başhekim oldum, şimdi de bunları yetkili kişilere dile getiriyorum. Çözme noktasındayım, bir kısmı benim çözebileceğim sorunlar, bir kısmı beni aşan sorunlar.”

“Temizlik sorunu yaşanabiliyor ama çözeceğiz”

“Bayburt Devlet Hastanesi ile ilgili temizlik sorunu hep dile getiriliyor. Aslına bakarsanız bunun iki yönü var. Birinci yönü gerçekten temizlikle ilgili Acil servislerimizde, polikliniklerimizde hastanemizin küçük olmasından, eleman sayımızın yetersiz olmasından kaynaklanan eksikliklerimiz olabilir. Ama ikinci bir yönü var ki birileri bunu biraz abartıyor. Ben çok hastane biliyorum daha önce İstanbul’da özel hastanede de çalıştım. Hastanemiz kirli değil ama anlık temizlik sorunu ortaya çıkabiliyor. Bununda sebebi hastanenin küçük olması, yani belli hizmetler belli yerlerde yapılmak zorunda. Normalde şu anda olması gerekenin üç katı poliklinik var, yani yerleşim ve bina sorunun var. Bunun için orada gündüz saatinde temizlik yapamıyorsun. Ama ben yinede temizliği birinci madde olarak aldım. Bu işle ilgili olarak temizlik görevlilerimiz var, bunun üzerinde duruyoruz, bunu çözeceğiz. Yani Bayburt Devlet Hastanesine kimse pis veya kirli diyemez, en azından bundan sonra diyemeyecek.”

“Ast-üst ilişkisi uygulanmak zorunda”

“Disiplin sorunu vardı hastanede. Bayburt’ta iyi niyetten kaynaklanan, personel arasında resmi dil kullanılmıyor, yumuşak bir dil kullanılıyor, amir memur ilişkilerine çok dikkat edilmiyor. Burası asker ocağı değil kimseden saygı duruşu beklemiyoruz ama bir kurumda işleyiş açısından belli disiplin kuralları, ast üst ilişkisi uygulanmak zorunda, bunu arkadaşlarla konuştuk, lütfen hastamızın yanında bize yakışan dili kullanın. Çünkü dışarıdan duyanlar hastanemize karşı önyargılı oluyor. Bunlar bir şekil ama bazen şekil bütünün göstergesi oluyor. Bu anlamda bu çok önemli.”

“EMAR en önemli eksikliğimiz”

“Bayburt Devlet Hastanesi’nin en önemli sorunu ve eksiği EMAR. Bayburt Devlet Hastanesi Türkiye’de EMAR’ı olmayan birkaç hastaneden biri. EMAR makinesi günümüzde belli hastalıkların teşhisinde son nokta, altın standarttır. Ben beyin cerrahıyım, benim işimde altın standarttır. Benim işimde EMAR olmadan teşhisler çok eksik kalır, son nokta EMAR’dır. Onun için EMAR hayati bir cihaz. Bunu Bayburt’a kazandırmak zorundayız. İlimizin genel nüfusu, hastanemizin kapasitesi, bütçesi bunu bugün almaya uygun değil. Bunu Bayburt’umuza kazandırmamız lazım. Çünkü burası tek ilin, tek hastanesi. Buradaki insanların başka bir alternatifleri yok, vatandaş buradan başka illere EMAR için gitmemesi lazım.”

“Yoğun bakım ünitesini Bayburt’a kısa sürede kuracağız”

“Hastanemizde yoğun bakım yok. Ama olması lazım! Dediğim gibi burası bir ilin, tek hastanesi. Burada ciddi ağır hastalarımız oluyor. Acil yoğun bakım ihtiyacı doğuyor. Hastamızı Trabzon’a veya Erzurum’a göndermek zorunda kalıyoruz. Bu durum bizi üzüyor. Bu konuda bakanlığımızdan hekim talebinde bulunduk. İnşallah yoğun bakım ünitesini Bayburt’a kısa sürede kuracağız. Bunun dışında hastanemizde çok özel bir sorunumuz yok. Ben beyin cerrahisi olarak burada beyin ameliyatlarının yüzde doksanını yapıyorum. Onun dışındaki ameliyatlarda burada yapılması gereken ameliyatlar değildir. Üniversite hastanesinde yapılması gerekenlerdir. Genel Cerrahi olarak hiçbir sıkıntımız yok. Her türlü ameliyatı yapıyoruz. Bir kaç branşta eksiğimiz var, onlarda mutlak olması gerekenler değil. Tek hastane olduğu için biz onları da bekliyoruz. Kalp Damar Cerrahisi, Plastik Cerrahi gibi. Bakanlık onları mecburi hizmetle çözmüş, inşallah onlarda gelecek.”

“Hastanemize güvenin”

“Bizim Bayburtlulardan da isteğimiz var. Bu hastaneye güvenmelerini istiyoruz, bu hastane iyi bir hastane. Bayburt Devlet Hastanesini Bayburt’un ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak duruma getireceğiz. Burayı şirin, çok hızlı işleyen, çalışanları mutlu, hastaları mutlu bir hale getireceğiz. Modern tıbbın gerektirdiği, temel hizmet kalitesine sahip bir hastane durumuna getireceğiz. Bu amaçla bu işe soyunduk. Bayburt’ta bu konuda her kişiden, her kurumdan destek istiyoruz.”      

Bayburt Devlet Hastanesi’ne ve yeni Başhekimine Bayburt Postası olarak yeni dönemde başarılar diliyoruz. Başta MR ayıbı olmak üzere, Başhekiminde dile getirdiği tüm eksiklik ve sorunların takipçisi olacağız.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.