Sarı siyah şampiyonun kapısına, kilit mi vurulacak?

Bayburt Postası - Bayburt’un  en eski  spor kulüplerinden  Bayburt Gençlik Spor Kulübü’nün kapandığı, Şairzihnispor ve Kurtuluşspor Kulüpleri’nin on bir kişiyi bir araya getirip, takım çıkaramadığı günümüz Bayburt futbolunda, geçmişinde 2. ve 3. lig mazileri bulunan Bayburtspor şimdilerde amatöre demir atmış durumda. Sevdalıları tarafından seferberlik ilan edilerek bir şeyler yapılmaya çalışılsa da, her seferinde boş salonlar ve umutsuz yarınlarla son bulmakta. Peki bir zamanlar şampiyonluk türküleriyle manşetlerimizi süsleyen Bayburtspor’umuza ne olmuştu da, bu hallere düşmüştü? Şöyle, içten ve samimi bir şeyler duymak için, ferahlamak adına yıllardır kendi işinden fedakarlık yaparak Bayburtspor’da antrenörlük yapan, geleceğe yeni gençler yetiştirmek adına uğraş veren İlhan Gülhan’ın işyerinden selam verip girdik içeri…

Sarı siyah şampiyonun kapısına, kilit mi vurulacak?

Sarı siyah şampiyonun kapısına, kilit mi vurulacak?Bayburt Postası - Bayburt’un  en eski  spor kulüplerinden  Bayburt Gençlik Spor Kulübü’nün kapandığı, Şairzihnispor ve Kurtuluşspor Kulüpleri’nin on bir kişiyi bir araya getirip, takım çıkaramadığı günümüz Bayburt futbolunda, geçmişinde 2. ve 3. lig mazileri bulunan Bayburtspor şimdilerde amatöre demir atmış durumda. Sevdalıları tarafından seferberlik ilan edilerek bir şeyler yapılmaya çalışılsa da, her seferinde boş salonlar ve umutsuz yarınlarla son bulmakta. Peki bir zamanlar şampiyonluk türküleriyle manşetlerimizi süsleyen Bayburtspor’umuza ne olmuştu da, bu hallere düşmüştü? Şöyle, içten ve samimi bir şeyler duymak için, ferahlamak adına yıllardır kendi işinden fedakarlık yaparak Bayburtspor’da antrenörlük yapan, geleceğe yeni gençler yetiştirmek adına uğraş veren İlhan Gülhan’ın işyerinden selam verip girdik içeri…

Murat OkutmuşBiz iyi şeyler duyalım derken, İlhan Hoca çok dertliyim dedi ve “bir dokun bin ah işit” türünde bir söyleşi gerçekleştirdik…

İşte bizim güzel bir söz, bir umut kapısı diye gittiğimiz İlhan Hoca ve söyledikleri…

Bayburt Postası - Hocam yıllardır Bayburt’ta spor camiasına katkılarda bulunuyorsunuz. Yine de tanımayanlar vardır. İlk olarak sizi tanıyalım?
İlhan Gülhan - 25 senedir Bayburt’ta futbolun içindeyim. Şu an Bayburtspor’un antrenörüyüm. Bayburtspor’a hizmet ediyorum ve bu hizmetten de gurur duyuyorum. 25 senedir işimi (esnaflığımı) çoğu zaman bir kenara koyup, Bayburt’umuzun gençlerine hizmet ediyorum. 10 senedir de Bayburtspor’dayım.

Antrenör İlhan Gülhan, Murat Okutmuş'un sorularını yanıtladı... B.P. - Hocam Bayburtspor için iyi şeyler söyleyemiyoruz. Nedir Bayburtspor’daki son durum?
İ.G. – Şu an Bayburtspor’umuzun durumu çok kötü. İsterdim ki, Bayburt’un simgesi olan Bayburtspor’umuz çok güzel yerlerde olsun. Ancak şu an kapanmayla karşı karşıya. Ve bu beni çok yaralıyor. Kolay değil 10 senedir bu kulüpteyim. Bayburtspor’a ilk geldiğimde altyapıda tek bir futbolcu varken, şu anda tam 400 kişiyi eğitmekteyim, onlara hizmet vermekteyim. Şuna değinmek istiyorum. Seçimlerden önce (Belediye Başkanlığı seçimi) tüm partilerin seçim beyannamelerinde Bayburtspor’u 3. Lig’e çıkaracağız diye vaatler bulunuyordu. Şu anda Belediye Başkanımız olan Sayın Hacı Ali Polat bizzat şahsıma “Ben futbolun içinden gelmiş biri olarak yanınızdayım” dedi. Bizzat antremana katılıp, şahsıma ve çocuklara “benden ne istiyorsunuz” diye sordu. Çocuklar “Bayburtspor’u 3. Lig’de görmek istiyoruz” dediler. Sonra başkanımız bana dönerek, “hocam sizin bir isteğiniz var mı?” diye sordu. Bende “bu çocuklar bizim, Bayburtspor tüm Bayburtlu’nun, Bayburtspor’a sahip çıkın” diyerek seçim beyannamesini kendisine ilettim.

"Verdiği cevap beni çok incitti. Çünkü sayın Başkanımızdan öyle bir cevap beklemiyordum..."

 

Geçtiğimiz günlerde Bayburtspor'a destek vermek için Saat Kulesi Meydanında toplanan sporseverlerin coşkusunu Bayburt Medya bu fotoğarafla duyurmuştu...B.P. - Sayın Başkan verdiği bu vaatleri yerine getiriyor mu?
İ.G. – Maalesef! Sayın Başkanımızla makamında görüştüm. Kendisine “Bayburtspor’umuz hakkında ne düşünüyorsunuz?” diye sordum. Verdiği cevap beni çok incitti. Çünkü sayın Başkanımızdan öyle bir cevap beklemiyordum. Bana “Ben kendimi Bayburtspor’un sorumlusu olarak görmüyorum, başkanı değilim. Bayburtspor’a herhangi bir maddi desteğim olamaz” dedi. Bende kendisine “Bayburtspor’un A ve B gençleri şampiyon oldu. İlimizi temsilen şehir dışına gideceğini söyleyince, “hiçbir desteğim olamaz” dedi. Bende o an büyük bir hayal kırıklığıyla kulübün anahtarını size vereyim diyince, “O sizin kanaatiniz saygı duyarım ama anahtarı bana değil, muhatabınız ben değilim, muhatabınız kimse ona verin” dedi. Bu olaydan sonra anladım ki, Başkanımız Bayburtspor’a çok soğuk bakmakta. Şimdi Bayburt’a sevgisini vermiş, Bayburtspor’a ve Bayburt gençlerine ömrünü adamış bir Bayburtlu olarak Başkanımızın seçimlerden önce vermiş olduğu vaatleri yerine getirmesini ve Bayburtspor’a başkan olmasını istiyorum.

Sarı siyah efsane bitiyor mu?B.P. – Gelinen bu noktada, tepkiler nasıl?
İ.G. –Onlarda hayal kırıklığı yaşadılar. Biran evvel Belediye Başkanımızın Bayburtspor’a destek olmasını istiyorlar. Ben buradan Bayburtspor’umuzun profesyonel ligde olduğu zamanlarda yanında olan kardeşlerimize, ağabeylerimize de sesleniyorum. Bayburtspor bizim, hepimizin. Kulübümüzün şu anki durumu çok kötü, şuan yanında olmayacaksak, ne zaman olacağız? Bu taşın altına herkes elini sokmalı. Sayın milletvekillerimize de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.

Belli ki hoca çok doluydu. Daha fazla yarasını deşmeden, teşekkür ederek ayrıldım yanından… Yol boyunca bu sıralar alışık olduğumuz iyi şeyler(!) geldi aklıma, düşündüm… 70 binlerde seyreden nüfusumuzun yanı sıra, hakkımız olan Tren Yolu’nun gidişine duvarlardan bir ses bekleyişimiz ve en son maçlarını seyrederek büyüdüğümüz Bayburtspor’un içler acısı hali… Hani yaşlı bir teyzeye sormuşlar, “Mayıs ayında hiç kar yağar mı teyze?” diye. Teyze cevap vermiş: “Sahapsız memleket oğul, karda yağar, dolu da…”

Ve ben sadece Bayburtspor’un halini değil, yol boyunca sahipsiz memleketimin halini düşündüm…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.