Neden "profesyonel öğrenci" olmasın?

“Profesyonel öğrenci”, muhtelif yayın organlarındaki makaleleri ve daha önce “Gençlere sesleniş” isimli eseri okurla buluşan Sosyolog İsmail Öz’ün, Uzm. Psikolog Mehmet TEBER ile birlikte hazırladığı yeni kitabın adı. “Her alanın profesyonelinin olduğu günümüzde, profesyonel öğrenci neden olmasın?” sorusunu akıllara getiren “Profesyonel öğrenci” isimli kitap, amatör öğrencileri eğitmek yerine öğrencilerin de profesyonelini yetiştirmenin gerekliliğini anlatıyor.

Neden

İsmail Öz“Profesyonel öğrenci”, muhtelif yayın organlarındaki makaleleri ve daha önce “Gençlere sesleniş” isimli eseri okurla buluşan Sosyolog İsmail Öz’ün, Uzm. Psikolog Mehmet TEBER ile birlikte hazırladığı yeni kitabın adı. “Her alanın profesyonelinin olduğu günümüzde, profesyonel öğrenci neden olmasın?” sorusunu akıllara getiren “Profesyonel öğrenci” isimli kitap, amatör öğrencileri eğitmek yerine öğrencilerin de profesyonelini yetiştirmenin gerekliliğini anlatıyor.

 

Gazetemize yaptığı açıklamada, C Planı Yayınlarından çıkan kitabın bir dizi halinde devam edeceğini belirten İsmail Öz, “Kitap ortak bir çalışmanın ürünü. C Planı Eğitim Akademisinden arkadaşımız Uzm. Psikolog Mehmet Teber ile birlikte hazırladık. C Planı’nın bakış açısı ile hazırladığımız bu kitap, aynı zamanda Profesyonel Öğrenci Dizisinin ilk kitabı. Günümüzde her alanın profesyoneli var. Profesyonel olan kişi ise yaptığı işte başarılı olabiliyor. Profesyonel Oyuncu, Profesyonel Sporcu, Profesyonel Mimar çokça duyduğumuz kelimeler. Türkiye gibi sınav bolluğu olan bir ülkede öğrencinin de profesyoneli olmalı. Profesyonel kurumlarda amatör öğrencileri eğiterek öğrencilerin de profesyonelini yetiştirsek daha doğru olmaz mı?” diyor.

Eğitim Kurumları Koordinatörlüğünü üstlendiği ve kitabın yayınlandığı, C Planı Eğitim Akademisi ve Yayınları’ndan da bahseden İsmail Öz, “C Planı Eğitim Akademisi ve Yayınları olarak insan, iletişim, aile ve öğrenci konularında “Profesyonel İnsan, Profesyonel Aile, Profesyonel Öğrenci” dizilerinde uzman kadrolarımızla C Planlarımızı açıklıyoruz. Yayınevimiz bu dizide, birbirinin devamı niteliğinde olan özgün kitapları okuyucuyla buluşturuyor.”  diyerek yayınevinin önemine dikkat çekiyor.

Bundan önce bu ve buna benzer konularda sorunların çözümleri için alternatif planların uygulandığını fakat başarısız yada yetersiz olduğunu belirterek “İnsan, iletişim, aile ve öğrenci toplumlarda birbirinden ayrılmaz temel taşlar hükmünde.  Bu konularda sorunların çözümleri için şimdiye kadar A planları uygulandı, B planları uygulandı fakat hala problemlerimiz çözülemedi. Yeni bir şeyler söylemek lazım. “ diyen İsmail Öz, kitabın bu konuda yeni çözümleri öne sürdüğünü söylüyor.

Kitaba ismini veren çalışmanın, aynı zamanda eğitimine başladıkları bir metodun adı olduğunu ifade eden İsmail Öz, “Profesyonel öğrenci, sadece kitap ismi değil, uzun soluklu bir çalışmanın adıdır. Kaymakamlık ve Milli Eğitim müdürlükleri ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Bununla birlikte eğitim kurumlarından gelen talepler doğrultusunda öğrencilerimize ve öğretmenlerimize konferanslar veriyoruz.” diyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.