İnatçı ve hırslı: Şükrü Kayalı

Bayburt Postası -  Amatör Lig takımlarında, sırasıyla Kurtuluşspor, Bayburtspor ve Köy Hizmetlerispor’da oynayarak futbol yaşantısına son veren Şükrü Kayalı, 6 yıldır antrenörlük yapıyor. Kayalı’nın bu 6 yıl içerisinde öne çıkan belirgin özellikleri arasında; yılmaması ve inatçılığı göze çarpıyor. Bu inatçılığı ve hırsı, zaman zaman hatalı kararlar almasına vesile olsa da, hatalardan ders çıkaran genç teknik adam her yıl yükselişini sürdürüyor. Yeni futbolcular keşfetmeyi, kalabalık genç gruplarından onları bulup çıkarmayı seviyor. İstikrarlı çizgisiyle, takdir topluyor.

İnatçı ve hırslı: Şükrü Kayalı

İnatçı ve hırslı: Şükrü KayalıBayburt Postası -  Amatör Lig takımlarında, sırasıyla Kurtuluşspor, Bayburtspor ve Köy Hizmetlerispor’da oynayarak futbol yaşantısına son veren Şükrü Kayalı, 6 yıldır antrenörlük yapıyor. Kayalı’nın bu 6 yıl içerisinde öne çıkan belirgin özellikleri arasında; yılmaması ve inatçılığı göze çarpıyor. Bu inatçılığı ve hırsı, zaman zaman hatalı kararlar almasına vesile olsa da, hatalardan ders çıkaran genç teknik adam her yıl yükselişini sürdürüyor. Yeni futbolcular keşfetmeyi, kalabalık genç gruplarından onları bulup çıkarmayı seviyor. İstikrarlı çizgisiyle, takdir topluyor.

 

Kayalı, günlük yaşantısını futbolla birleştirmiş bir isim. Samimiyet ve aynı inanç için olsa gerek, futbolcularından hiç ayrılmıyor. Antremanlar dışında, onlarla geziyor, onlarla sohbet ediyor, onlarla oturuyor…

Eski ismi Köy Hizmetlerispor ve şimdiki ismi İl Özel İdarespor olan takımın başında tam 5 yıldır o var. Ve onun başında olduğu takım, 5 yıl şampiyonluk gördü. Bu 5 şampiyonluğun 4’ü, son 4 yıl üst üste gerçekleşti. Bu şampiyonluklarla birlikte, yükselme grubunda 2 defa final gördü Kayalı. İl Özel İdarespor, 3. Lig’in eşiğinden 2006-2007 sezonunda Adana’da, 2008-2009 sezonunda ise Ankara’dan döndü.

Bayburt Postası'na yaptığı açıklamada tüm bunları başarı olarak görmediğini açıklıyor. “Tamamlayamadık, 3. Lig ile taçlandırmadık” diyor. Üzüldüğü, daha da hırslandığı her halinden belli oluyor. Ve sözü, “başarı aranıyorsa, benim için bunlar daha önemli” dediği konuya, yetiştirdiği ve profesyonel takımlara emanet ettiği Bayburtlu genç kramponlara getiriyor…
 
Kayalı, şu ana kadar profesyonel takımlara dört futbolcu kazandırdı. Gökhan Güçlü Ankaraspor’a, Sefa Durmuş Gümüşhanespor’a, Sefa Türkmen ve Bayram İspirli ise Trabzonspor’a transfer oldu.

Şükrü Kayalı tarafından keşfedilen ve yetiştirilen bu 4 krampon, şimdi yeni takımlarında geleceğe bileniyor. Kayalı, “Amatör Lig’de şampiyon olmaktan çok yetiştirebildiğimiz gençler daha önemli” diyor.

Kendi yetiştirdiği futbolcuları profesyonel takımlarda görmek, onun için en büyük başarı. “Bir de ilerlediklerini, yol aldıklarını, başarılarını görsem, daha da mutlu olacağım” diye ekliyor. Ve hepsi için “çok başarılı olacaklar” diyor.

Sonuç olarak Bayburt’ta Amatör bir kulüpte Teknik Direktörlük veya yöneticilik yapmanın ne tür özveri gerektiğini bildiğimizden, Şükrü Kayalı’yı Bayburt Postası olarak tebrik ediyor, daha da başarılı olacağına inancımızı buradan yineliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.