Doğadaki hasarı, elbet 'sahibi' onaracak!

Can ve mal kaybına rağmen hiçbir önlem alınmazsa, doğanın kanununda elbette kendini yenilemek var. İşte Bayburt’un merkez mahallelerindeki tehlike de, kendini yenileyen doğaya birer örnek!

Doğadaki hasarı, elbet 'sahibi' onaracak!
Bayburt Postası - Kendi haline bırakılan doğanın, zamanla zayıflayan ve bünyesinde oluşan hasarları şüphesiz sahibi onarıyor. Can ve mal kaybına rağmen hiçbir önlem alınmazsa, doğanın kanununda elbette kendini yenilemek var. İşte Bayburt’un merkez mahallelerinden Kaleardı ve Kadızade'deki yol güzergahındaki tehlike de, kendini yenileyen doğaya birer örnek!

Bayburt şehir merkezi Kadızade Mahallesi yol güzergahında düşmesi muhtemel kaya ve taş parçaları tehlikeli sinyaller veriyor. Güzergahı kullanan vatandaşları tedirgin eden kaya ve taş parçalarının düşme riski her geçen gün artarak devam ediyor. 

Özellikle yağan yağmurlar sonrasında yıllardır yıpranan kaya parçaları ve Bayburt Kalesi'nin onarılmayan surları artık neredeyse kopma noktasına geldi. Nitekim daha önceki yıllarda yaşandığı gibi geçtiğimiz günlerde de etkili olan yağış, tehlikeyi gözler önüne sermişti. Önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden yağmur sonucu tarihi Bayburt Kalesi'nin bulunduğu alandan kopan dev kaya parçaları, yola düşmüştü. Olayda, caddede park halindeki bazı araçlarda hasar oluşurken, şans eseri her hangi bir can kaybı yaşanmadı. 


Öte yandan Bayburt Kalesi’nin bulunduğu alanda olduğu gibi aynı güzergahın devamında benzer bir tehlike daha söz konusu. 2012 yılında toprak kayması sonucunda Kaleardı Mahallesi’ne giden yol üzerine düşen toprak ve kaya parçaları yolun kapanmasına neden olmuştu.

O gün yaşanan olayda şans eseri can ve mal kaybı olmazken, daha sonra Bayburt Belediyesi tarafından önlem amaçlı yol kenarına istinat duvarı yapıldı. Yapılan istinat duvarı, taş parçalarının ve toprak kaymalarının kısmen önüne geçse de, dağ yamacında bulunan devasa kaya parçalarına engel olabilmesi açısından ise yetersiz. İşte o görüntüler...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
halil 8 yıl önce

Bayburt tarihinin kanayan yarası olarak tarihe birkez daha geçecek...