Demiryolu sevdası onlarıda bir araya getirmişti

Bayburt’ta  Sivil Toplum Örgütlerinin bir araya gelerek güç birliği yapması, tarihin tozlu sayfalarında saklı olan bu tür faaliyetleri gündemimize taşıdı. Özellikle şu günlerde önceliğimiz olan Demiryolu Projesi, bir araya gelen STK’larınında ilk gündem maddesini oluşturdu. Bu güç birliğinin ortaya çıkaracağı sinerji ve yapacağı çalışmalara ışık olması, destek vermesi amacıyla yazarımız Süleyman Atmaca, tozlu tarih sayfalarından örnek teşkil edecek çalışmaları Bayburt Postası okurlarıyla paylaşıyor. Osmanlı Devleti döneminde demiryolu projesinin gündeme gelmesi ve hatta güzergâh ve istasyonlarının belirlenmiş haldeki kroki ve planlarının hazır hale getirilmesinin tamamen bölgedeki sivil ve resmi erkânın öncülüğünde gerçekleştiğini belgeler ve çalışmalar ile ortaya çıkaran Atmaca, bu dönemde başlatılan sivil toplum çalışmalarına bir örnek olarak Trabzon’daki zamanın sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan toplantı neticesini Valilik kanalıyla hükümete bildirmek için yazılmış bir mazbatayı Bayburt Postası okurlarıyla paylaşıyor.

Demiryolu sevdası onlarıda bir araya getirmişti

Zamanın sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan toplantı neticesini Valilik kanalıyla hükümete bildirmek için yazılmış bir mazbataBayburt’ta  Sivil Toplum Örgütlerinin bir araya gelerek güç birliği yapması, tarihin tozlu sayfalarında saklı olan bu tür faaliyetleri gündemimize taşıdı. Özellikle şu günlerde önceliğimiz olan Demiryolu Projesi, bir araya gelen STK’larınında ilk gündem maddesini oluşturdu. Bu güç birliğinin ortaya çıkaracağı sinerji ve yapacağı çalışmalara ışık olması, destek vermesi amacıyla yazarımız Süleyman Atmaca, tozlu tarih sayfalarından örnek teşkil edecek çalışmaları Bayburt Postası okurlarıyla paylaşıyor. Osmanlı Devleti döneminde demiryolu projesinin gündeme gelmesi ve hatta güzergâh ve istasyonlarının belirlenmiş haldeki kroki ve planlarının hazır hale getirilmesinin tamamen bölgedeki sivil ve resmi erkânın öncülüğünde gerçekleştiğini belgeler ve çalışmalar ile ortaya çıkaran Atmaca, bu dönemde başlatılan sivil toplum çalışmalarına bir örnek olarak Trabzon’daki zamanın sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan toplantı neticesini Valilik kanalıyla hükümete bildirmek için yazılmış bir mazbatayı Bayburt Postası okurlarıyla paylaşıyor.

 

İşte o belge ve yazarımız Süleyman Atmaca’nın bu konu hakkındaki yazısı:

Trabzon-Erzurum Demiryolu Hattının Tesisi için Sivil Toplum Heyetlerinin Çalışmaları

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.