“Borcu olmayan tek Belediyeyiz”

Arpalı’da yeni bir tesis oluşturulmuş, turizme yönelik. Çoruh’un ikinci büyük kolu üzerinde çeşitli çalışmalar yapılarak akarsudan çok, gölü anımsatan bir görüntü ortaya çıkarılmış. Hatta deniz bisikletleri ve sandal turları başlatılmış! Deniz bisikletlerinin üzerinde her yaştan insanları görmek mümkün! Yazın ve sıcağın stresini attıkları, keyif aldıkları her hallerinden belli. Burası neresi mi? 2000 nüfuslu beldemiz, Arpalı. Daha çok düz arazileri ile biliniyor. İnsanlar tarım ve ticaretle uğraşıyor. Ve Arpalı’da, Arpalı’nın kentleşmesini, hızla büyümesini, makus talihini yenmesini arzulayan bir başkan var koltukta… İşte o Başkanın konuğu olduk bu hafta…

“Borcu olmayan tek Belediyeyiz”

Arpalı’da yeni bir tesis oluşturulmuş, turizme yönelik. Çoruh’un ikinci büyük kolu üzerinde çeşitli çalışmalar yapılarak akarsudan çok, gölü anımsatan bir görüntü ortaya çıkarılmış. Hatta deniz bisikletleri ve sandal turları başlatılmış! Deniz bisikletlerinin üzerinde her yaştan insanları görmek mümkün! Yazın ve sıcağın stresini attıkları, keyif aldıkları her hallerinden belli. Burası neresi mi? 2000 nüfuslu beldemiz, Arpalı. Daha çok düz arazileri ile biliniyor. İnsanlar tarım ve ticaretle uğraşıyor. Ve Arpalı’da, Arpalı’nın kentleşmesini, hızla büyümesini, makus talihini yenmesini arzulayan bir başkan var koltukta… İşte o Başkanın konuğu olduk bu hafta…

Limitli ve kısıtlı imkanlarla, limitsiz hizmet vermeye çalışıyor Arpalı’ya… Özellikle turizme yönelik ve Çoruh Nehri üzerinde yapmış olduğu hizmetle şu günlerde Arpalı halkının takdirini topluyor. Yapılanları yerinde görmek için Arpalı’dayız… Malum yaz mevsimi ve insanlar tarlalarla haşır neşir… Şehit Çağlayan Irmak Çay Bahçesi’nde birkaç ihtiyar, ikindi çayını yudumluyor… Koyu birer sohbet var yudumlar eşliğinde… Arpalı Belediye Başkanı Aydın Irmak ile Çoruh’ta bisiklet keyfi yapanları seyre dalıyoruz… Ardından ise sohbete başlıyoruz…

 

 

 

 

 

 

 

 

Aydın Irmak, sabırsız, “bizim işimiz siyaset değil, sadece hizmet etmek” diye başlıyor sözlerine… Önce, bu izlediğimiz manzaranın oluşumunu sonra da genel olarak Arpalı’da olan biteni sorduk kendisine…

“Göreve geldikten sonra daha önce yapılmış basit bir çalışma vardı. Yıllardır hayal ettiğimiz bu sandal ve deniz bisikleti olayını gerçekleştirmek için, köprüden yaklaşık 25-30 metre aşağıda, yine tabanına 370-400 mükaflık bir beton kullanarak bu alanı oluşturduk. 1.20 metre derinliğinde 5 metre genişliğinde yaklaşık 50 metre bir beton atıldı bu alana. 1.5 metre yüksekliğinde bir set yapıldı. Dolayısıyla bu da suyu tutmamızı sağladı.”

“Çoruh’ta yüzer kamelya”

“Daha sonra çevre düzenlemesini, aydınlatmasını yaptık. Sandalların ve deniz bisikletlerinin yanaşabilmesi için iskele yaptırdık. Proje tam anlamıyla bitmedi. Çevre düzenlemesi devam ediyor ama şu an için ihtiyaca cevap verecek şekilde hizmete başladı. Bu alanın toplam maliyeti 125-130 milyon civarında. Bu alan yeterli değil aslında, sadece bu yaz için ihtiyaca cevap veriyor, önümüzdeki yıllarda bu alanı daha da geliştireceğiz. Mesela, bu yıla yetiştirebilirsek 2 tane yüzer kamelya düşünüyoruz. Vatandaş burada suyun ortasında mangalını yakıp, akşam sefası yapabilecek. Ayrıca 2 tane kürekli sandal alıp, gençlerimizin su sporlarına da yönelmelerini sağlayacağız.”

 

 

 

 

 

 

 

 

“Günlük 200 ile 250 milyon gelirimiz oluyor”

“Bu hizmet şu an bize günlük 200 ile 250 milyon gelir sağlıyor. Belediyemize az çok gelir kaynağı oldu. Hem iç turizme hizmet etmiş oluyoruz, hem de belediyemize katkı sağlıyoruz. Akşam serinledikten sonra insanımız buraya akın ediyor. Sadece Arpalı’dan değil çevreden gelenlerde var. Böyle bir tesisin olduğunu duyanlar soluğu burada alıyor. Şu an için 10 tane bisikletimiz var, açıkçası bu da yetmiyor.”

“Halı saha projesini mutlaka gerçekleştireceğiz”

“2 tane SODES projemiz var. Onları da kısa zamanda faaliyete geçireceğiz. Mevcut düğün salonumuzun alt katına 12 adet Fitness spor aleti almak adına bir projemiz var. İnşallah bu projeyide bu yıl bitmeden gerçekleştirmiş olacağız. Birde halı saha projemiz var. Halı saha projemiz, SODES projesi olarak onaylanmazsa kendi imkanlarımızla bunu mutlaka yapacağız ve gençlerimizin hizmetine sunacağız.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Borcu olmayan tek Belediyeyiz”

“Vergi, Emekli Sandığı, SGK olmak üzere Bayburt’ta borcu olmayan tek belediyeyiz. Biliyorsunuz ilimizde 3 muhalefet partili belediye var. İkisi Saadet’ten, biri yani biz MHP’den… Geçen yıl bizlere, yani muhalefet partiden olan Belediyelere 15 milyonluk afet yardımını vermediler! Diğer belediyelerin hepsi aldı. Neyse ki bu yıl verilen destekle 16 milyar afet yardımı aldık.”

“Siyaseti Ankara’ya bıraktık, hizmet için varız”

“Siyaseti biz seçimden sonra Ankara’ya bıraktık. Ankara’dakiler siyaseti yapıyorlar zaten. Biz il, ilçe, belde belediye başkanları olarak, siyasetten ziyade hizmet etmek için varız. O yünde tüm enerjimizi harcıyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

“Her mezarlığa bir çeşme yaptık, 1200 fidan diktik”

“Sadece yaşayanların yaşam alanlarına değil, geçmişimize olan saygımızı göstermek içinde bazı çalışmalar yaptık. Mesela mezarlıklarımız için güzel bir çalışma başlattık. Beldemizde bulunan 4 mezarlık alanının her birine birer çeşme yaptırdık. 1200’e yakın çam fidanı diktik. Yaklaşık 600-700 metrelik bir mezarlık yolumuz vardı. Yıllardır asfaltlanmayı bekliyordu, orayı bitirerek trafiğe açtık. İnsanlarımız 600 ile 1000 TL arası mezar yaptırma parası veriyordu. Çelik bir kalıp yaptırarak, vatandaşa 50 ile 100 TL arasında cüzi bir masrafla mezarlıklarını yapma imkanı sunduk.”

“Çiçekli’nin sorunları sona erdi”

“Çiçekli köyümüzü geçtiğimiz yıl Arpalı’ya mahalle olarak bağladık. Köyümüzün içme suyu sorunları vardı. Yeni bir su şebekesi düzenledik ve su sorununu çözmüş olduk. Çiçekli’de bulunan mezarlıklara da aynı şekilde birer çeşme yaptık, şu anda orda da fidan dikimi çalışmalarımız sürüyor.”

 

 

 

 

 

 

 

 

“Arpalı’da artık su sorunu yok”

“Arpalı Beldesi’nin yıllardır su sorunu vardı. Biz bu sorunu yaklaşık 60 metrelik sondaj vurarak, saniyede 15- 20 litre su çıkararak ortadan kaldırdık. Eski bir depomuz var, yaklaşık 30 yıl önce yapılan.. Oranın bakım onarımını yaparak hizmete sunduk ve Arpalı’da artık su sorunu kalmadı.”

“2000 kişilik bir beldeyi sadece 7 personelle yürütüyoruz”

“Belediyemizin şu an için en büyük gelir kaynağı tasarruf. 3-4 yıl öncesinde belediyemizde 17 personel vardı. 17 personelle 2000 kişilik bir beldeye hizmet veriliyordu. Emekli olanların yerine işçi almadık. Çünkü İller Bankasından gelen para çalışanların maaşına ancak yetiyordu. Dolayısıyla emekli olanların yerine işçi, memur almadık ve şu an 2000 kişilik beldemize sadece 7 personelle hizmet götürüyoruz. Az personelle çok iş yapıyoruz. İller bankasından gelen paranın geri kalanını tasarrufla yatırıma dönüştürüyoruz. Bunun yanında bir de kum ocağımız var, yaz sezonunda ocağımızdan da gelirimiz oluyor.

Arpalı’da ve gurbette yaşayan hemşerilerimize, tüm Bayburtlulara sizin aracılığınızla selam gönderiyorum. Arpalı’ya davetimizi yineliyoruz… Tüm hemşerilerimizi Arpalı’ya bekliyoruz. Gezmeye, görmeye, çay içmeye, yemek yemeye, zaman geçirmeye, değişiklikleri hissetmeye, yatırıma ve tabi ki bizlere destek vermeye… Bu vesile Bayburt Postası’na da teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.