Aydıntepe geleceğe umutla bakıyor

Aydıntepe’de üç dönemdir Belediye Başkanlığını yürüten Orhan Eraslan, Belediye hizmetleri hakkında gazetemize açıklamalar yaptı. Eraslan, özellikle vatandaş ile olan ilgisine değindi ve “insanların görüşlerini alarak icraat yapıyoruz” dedi. Makamında 15 yılı geride bırakan Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, 15 yılın değerlendirmesini yaptı. İş o açıklamalardan, bazı satır başları:  

Aydıntepe geleceğe umutla bakıyor

Orhan EraslanAydıntepe’de üç dönemdir Belediye Başkanlığını yürüten Orhan Eraslan, Belediye hizmetleri hakkında gazetemize açıklamalar yaptı. Eraslan, özellikle vatandaş ile olan ilgisine değindi ve “insanların görüşlerini alarak icraat yapıyoruz” dedi. Makamında 15 yılı geride bırakan Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, 15 yılın değerlendirmesini yaptı. İş o açıklamalardan, bazı satır başları:

 

“Kurallar eşit olunca sıkıntı olmuyor”

“Bir önceki dönemden yaptığımız yatırımlar vardı. Öncelikle şehir planları… Halkı buna ikna ettik. Altyapı planları ve yeni bir imar planıyla yola çıktık. Tüm çalışmalarımızı yeni düzenlediğimiz imar planı ile devam ettirdik. Yıkılması veya yapılması gereken yerleri belirledik, uyguladık. Çevre ilçelerde bulunmayan cadde ve sokaklar bizde var. O düzenlemeyi gerçekleştirdik. Halkımızda bunun doğruluğuna inandı. Öncelerde vatandaşın tepkileri oldu ama şimdi herkes onaylıyor, doğrusunun yapıldığına inanıyor. Herkese eşit mesafede kuralları uygulayınca da sıkıntı olmuyor.”

“Bölgenin en güzel tesisini kurduk”

“Geçen dönem AB Hibe programından 550 bin Euro’luk bir proje çıkarttık. O kaynağı düzgün bir şekilde kullandık. Parke ve bordör tesisi kurduk. O tesiste faaliyetlerimiz devam ediyor. Üretimimizi hem ilçemize hem de dışarıya satıyoruz. Bölgenin en güzel tesisini kurduk. Aynı zamanda kum-çakıl ihtiyacımızı görüyoruz. Çevreye de satış yaparak, belediyemize maddi kaynak oluşturuyoruz. Bu da bizim için çok önemli.

Araç makine parkımızı iyi bir hale getirdik. Şu an yeterli ölçüde iş makinemiz mevcut durumda. 1 adet paletli yükleyici, 2 tane lastik tekerlekli yükleyicimiz, bekolöder ve yeni ihalesini yaptığımız askavatör alımımız var. Onu da alınca altyapı çalışmalarımız daha hızlı ilerleyecek.”

“Kanalizasyonu olmayan mahallelerimizin bir kısmını tamamladık”

“İlçemizde yeşil alan ve park bahçe düzenlemelerine çok önem verdik. İller bankası kanalıyla şehrin altyapısı, içme suyu ve kanalizasyon atık suyu projesini hazırladık. Kanalizasyonu olmayan mahallelerimizin bir kısmını tamamladık. Şu an Trabzon Caddesi üzerinde önemli bir çalışma alanımız var. Orayı da projelendirdik. Makine alımını bekliyoruz. İşe başlayacağız ve kanalizasyon sorunumuzu tamamen bitirmiş olacağız. Geçen yıl kanalizasyon atık arındırma tesisinin başlangıcı olarak foseptiğini yapmıştık. İlçemizin 2 kilometre aşağısına  doğal arındırma sistemi yapacağız. Amacımız kanalizasyonun tüm hattını toplayıp doğal arındırma ile dere yatağına bırakmak.”

“Susuz kalmıyoruz ama kalite düşük”

“İlçemize daha önce yapılan etütlerde içme suyu ile ilgili sıradan bir proje yapılmış. Şu an susuz kalmıyoruz ama suyun kalitesi düşük ve masraflı oluyor. Aşağı Kırzı mevkiinden pompa takviyesiyle suyumuzu tamamlıyoruz. Pompa faaliyeti büyük külfet getiriyor. Ayrıca suyun kalitesini de düşürüyor. Bu nedenle yeni bir su kaynağı bulmamız gerekiyor. Doğal su kaynaklarımızdan % 100’ünü yayla mevkiinden getirebileceğimiz bir proje hazırladık. İller bankasının hibe programından bunu yapmaya çalışacağız. Hibe programından yararlanamazsak başka kaynak arayışlarına girip, bu suyu getireceğiz. Bu hizmetin maliyeti 1000 TL olacak. Aslında bize lazım olan boruların temini, bunu elde edersek gerisini biz yapabileceğiz.”

“Aydıntepe Gölet’i, Uzungöl’ü aratmayacak”

“Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özak’ın bir planı var. Biliyorsunuz, kendisi bölgemize çok önem veriyor. Doğu Karadeniz Turizm Mastır planı hazırlandı. Bu ayın 27’sinde yine bir toplantı var. Turizm Bakanımız, Valiler, Milletvekilleri, Belediye Başkanları katılacak bu toplantıya. Bu planda Bayburt ve Artvin yoktu. Talebimizle birlikte şimdi çok şükür dahil olduk. Bayburt ve Aydıntepe bu bölgenin önemli bir noktası… Burada bir turizm envanteri oluşturulacak. Bölgedeki yaylaların hepsi değerlendirmeye alınacak.  

Gölet inşaatımız devam ediyor. Özellikle Sayın Bakanımızdan çok destek görüyoruz. Gölet sadece sulama amaçlı bir proje değil. Yıllarca bunun ön çalışmasını yaptık. Yaylanın merkezinde olan bir gölet. Sulama amaçlı tabi ki kullanacağız ama doğayı koruma ve güzelleştirme de plan dahilinde gerçekleşecek. Oradaki eksiklikleri tamamladığımızda Uzungöl’ün yükünü hafifletmiş olacağız. Uzungöl’e bir alternatif oluşturacağız.

Göletin çevre düzenlemesi ve tesisleriyle ilgili projesini tamamladık ve İller bankasına müracaatımızı yaptık. Bölgenin dokusuna uygun yapılaşmayı tamamlayacağız. 2 yılda belli bir aşama kat edeceğiz ve 3-4 yıl içerisinde bu çalışmayı bitireceğiz.”

“Yüksek okul talebimiz var”

“Üniversite kalkınma olarak öncelikli bir etken. İlçemize de Yüksek Okul açılması için girişimlerimiz oldu. Pansiyonlu okulumuz var. Oranın değerlendirilmesi üniversitemize bağlı. Valimiz, milletvekillerimiz ve rektörümüz ilgileniyorlar. Sayın Rektörümüzün bize söylediği Turizm Meslek Yüksek Okulu olarak bir okulun yapılması doğrultusunda. Yüksek Okul kapasitesini kaldıracak mekanlarımız mevcut.”

“Aydıntepe’nin en büyük handikapı hazine arazilerinin olmaması”

“TOKİ ile çalışmalarımız ve görüşmelerimiz oldu. Aydıntepe’nin en büyük handikabı, hazine arazilerinin olmaması. Bütün arsalar genelde şahıs adına ve bu bizi zora sokuyor. Şu anda bir arsa üzerinde çalışmalarımız var, anlaşabilirsek 100 konutluk bir yer yaptırmayı düşünüyoruz.” 

“Spor faaliyetlerimiz sürüyor”

“Aydıntepespor mücadelesini en iyi şekilde sürdürüyor. Bizimde takımıza desteğimiz devam ediyor. Çocuklarımızın geleceği çok önemli… Mevcut stadyumun yanına suni çimden bir halı saha yapacağız. İnsanlarımızın spor yapabilmeleri için birde fitnes salonumuz var. Ayrıca Kapalı Spor salonu da yapmayı düşündüğümüz projeler arasında.”

“Adrese dayalı nüfus kaydı Aralık’ta yapılınca nüfus düştü”

“Daha önce Aydıntepe’nin 7000 civarında nüfusu vardı. Adrese dayalı nüfus kaydı devreye girince nüfus düştü. İlginç bir şey oluyor. Aralık ayı endeks alınıyor. Aralık ayında burada oturan insan sayısı düşüyor. Kışı geçirmek için herkes Batı’da oluyor. Nüfus Aralık’ta 3 bin çıkıyor. Ama yaz aylarında bu en azından 3 katına çıkıyor.

Oysa bizler çalışmalarımızı yaz nüfusuna göre yapıyoruz. Böyle olunca da İller Bankasında sıkıntı doğuyor. Bizim nüfusumuz kış aylarında 1000’e düşse bile bu hiç önemli değil, ama yaz potansiyelimizin olması lazım. Mesela Ege’de hayat böyle ve hizmetler yaza endeksli olarak düşünülüyor. Ama tüm sorunların üstesinde geleceğiz. Kimse merak etmesin, Aydıntepe iyi bir turizm ilçesi olma yolunda emin adımlarla yürüyecek. Gazeteniz aracılığıyla tüm Aydıntepeli ve Bayburtlu hemşerilerime sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.