Akkoyunlu mu, Osmanlı eseri mi? Bir belge daha

Bayburt Postası - Çatalçeşme Camii, bir Osmanlı eseri midir, yoksa Akkoyunlu mu? Yıllardır, tarihçiler tarafından farklı görüşlerle ileri sürülen Çatalçeşme köyündeki tarihi caminin, gerçekte kimler tarafından yaptırıldığı hakkındaki tartışmalara daha önce yeni bir boyut kazandıran Yard. Doç. Dr. Yunus Özger, bu defa tartışmalara nokta koyacak bir belgeye daha ulaştı.

Akkoyunlu mu, Osmanlı eseri mi? Bir belge daha

Çatalçeşme Camii kimler tarafından yaptırıldı? Yard. Doç Dr. Yunus Özger, tarihi cami ile ilgili Padişah 4. Mehmet tuğralı yeni bir belgeyi daha açıklıyor...Bayburt Postası - Çatalçeşme Camii, bir Osmanlı eseri midir, yoksa Akkoyunlu mu? Yıllardır, tarihçiler tarafından farklı görüşlerle ileri sürülen Çatalçeşme köyündeki tarihi caminin, gerçekte kimler tarafından yaptırıldığı hakkındaki tartışmalara daha önce yeni bir boyut kazandıran Yard. Doç. Dr. Yunus Özger, bu defa tartışmalara nokta koyacak bir belgeye daha ulaştı.

Yard. Doç. Dr. Yunus Özger, üzerinde herhangi bir kitabesi bulunmayan fakat eser üzerinde araştırma yapan bilim adamları ve tarihçilere göre Akkoyunlu eseri olduğu ileri sürülen Çatalçeşme Camii ile ilgili Padişah 4. Mehmet tuğralı yeni bir belgeyi daha açıklıyor.

Geçtiğimiz yıl Bayburt Postası'ındaki köşesinde, tarihçilerden Gönül Güreşsever, Gülyüz Akagün Uslu, Ara Altun ve Metin Sözen'e göre Akkaoyunlu eseri olduğu iddia edilen Çatalçeşme köyündeki tarihi cami ile ilgili yanlış bilgiler verildiğini belirten Yard. Doç. Yunus Özger, caminin civar köylerdeki Akkoyunlular’dan çok güçlü izler taşıyan eserlere yakın bir bölgede bulunduğu için hem tarihçileri hem de köy halkını yanılttığına dikkat çekmişti.

Daha önce tarihi caminin gerçekte kimler tarafından yaptırıldığını ise caminin vakfiyesinden örnekler vererek ortaya koyan Özger, bu defa caminin Akkoyunlu eseri olduğu yönündeki iddiaları tamamen çürütecek tarihi bir belgeyi daha açıklıyor…

Çatalçeşme Camii hakkındaki tüm soru işaretleri ile birlikte Akkoyunlu eseri olduğu yönündeki iddiaları yeni bir belgeyle tamamen ortadan kaldıran Yard. Doç. Yunus Özger’in işte o yazısı: Çatalçeşme'de Osmanlı mirası...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.