'Yılın Ahisi' Ünal Ilıkçı

11-17 Mayıs 2015 tarihleri arasını kapsayan 28. Ahilik Haftası Bayburt’ta da bir programla kutlandı.

'Yılın Ahisi' Ünal Ilıkçı
Bayburt Postası - 11-17 Mayıs 2015 tarihleri arasını kapsayan 28. Ahilik Haftası Bayburt’ta da bir programla kutlandı. Bayburt’ta ilk kez 2009 yılında kutlanmaya başlanan programın bu yıl 7. gerçekleşti. Türk Dünyası Parkı'nda gerçekleşen etkinlikte Yılın Ahisi seçilen Ünal Ilıkçı'ya kaftanını Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Selahattin Karaman giydirdi. 

Törende bir konuşma yapan kaftanını Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Selahattin Karaman, ahiliğin alın teriyle geçinmek ve yardımlaşma ve toplum düzenini korumak gibi ilkeleri olduğunu ifade etti. Karaman, “Ahiler, satın alma işlerinde birlikte davranır, kazançlarının bir bölümünü paylaşırlar. Bozuk veya hatalı mal satmazlar. Fiyatları hep birlikte belirlerler. Meslek kurallarına uymayan üyeler, yalnızca teşkilattan çıkarılmakla kalmaz, mesleklerini bulundukları bölgede bir daha yapamazlar" diye konuştu. 

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk ve bazı kurum amirlerinin katıldığı kutlama programına vatandaşlarda ilgi gösterdi. Davul-zurna eşliğinde halk oyunları ekiplerinin renk kattığı programda vatandaşlara pilav dağıtıldı. 

Yılın ahisi Berber Ünal Ilıkçı'ya Selahattin Karaman'ın kaftanını giydirirken, Rektör Selçuk Coşkun'un ise plaketini takdim etti. Yılın esnafı seçilen Terzi Serhan Haşlak'a da Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk tarafından plaket takdim edildi. Tören, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ile son buldu. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.