'Yedi Renk Tek Yürek Platformu’ndan Bayburt buluşması

Yedi Renk Tek Yürek Platformu, 16 Temmuz Cumartesi Günü Bayburt’ta “Yeni Demokratik Anayasa Temelli Başkanlık Sistemi” konulu paneller dizisine bir yenisini ekliyor!

'Yedi Renk Tek Yürek Platformu’ndan Bayburt buluşması
Bayburt Postası - Yedi Renk Tek Yürek Platformu, 16 Temmuz Cumartesi Günü Bayburt’ta “Yeni Demokratik Anayasa Temelli Başkanlık Sistemi” konulu paneller dizisine bir yenisini ekliyor!
 
Platform, “Yeni Demokratik Anayasa Temelli Başkanlık Sistemi” kapsamındaki paneller dizisine devam ediyor.
 
Ülke geleceğini kuracak sistem değişikliği taleplerinin doğru zeminde ve sağlıklı şekillenebilmesi için toplumun tabanına yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme etkinliklerini hızlandırmayı amaçlayan Yedi Renk Tek Yürek Platformu; ilkini 24 Eylül 2011’de Güneysu’dan başlattığı, Çanakkale, Nevşehir ve Bingöl’le devam eden “Yeni Demokratik Anayasa” paneller dizisi, 21 Ekim 2007’de cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle ilgili anayasa değişikliği referandumu, 12 Eylül 2010’da anayasanın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasıyla ilgili referandum ve nihayet 10 Ağustos 2014’te yapılan cumhurbaşkanı seçimi sürecinde ve yine Rize Dernekler Federasyonu, Güneysu Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği ile Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfının ev sahipliğinde Güneysu-Rize’de 9-10 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen “Yeni Demokratik Anayasa Temelli Başkanlık Sistemi” konulu panel ile oluşan sistem değişikliği taleplerinin yaygınlaşmasına ve toplumun tabanında karşılık bulmasına katkıda bulunmuştur. 
 
Bölgesel, ulusal, uluslararası sosyal meselelerde farkındalık oluşturmak için kurulan; pek çok sosyal projeye imza atan, toplumun nabzını tutmaya çalışan Yedi Renk Tek Yürek Platformu, farklı renkleriyle tek yürek olmaya devam ediyor! “Yeni Demokratik Anayasa Temelli Başkanlık Sistemi” paneller dizisinin bir diğeri; 81 ilin hemşeri derneği/vakfı yetkili ve temsilcilerinin oluşturduğu Yedi Renk Tek Yürek Platformunun öncülüğünde, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği ile Bayburt Belediyesi ev sahipliğinde 16 Temmuz 2016 tarihinde Bayburt’ta gerçekleştirilecek.
 
Şair Zihni Kültür Merkezi'nde yapılacak panelde yeni demokratik anayasa ve başkanlık sistemi masaya yatırılacak. Panelde; son dönemlerde en çok tartışılan yeni demokratik anayasa ve de başkanlık sistemini gazeteciler, akademisyenler, siyasiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle birlikte enine boyuna analiz edilecek.
 
Moderatörlüğünü Star Gazetesi Köşe Yazarı Halime Kökçe'nin yapacağı programda konuşmacı olarak Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Askon Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu, Genar Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş yer alacaklar! Program, farklı sesleri pek çok kesimi ilgilendiren meseleleri yeni anayasa çerçevesinde tartışması açısından sadece bir panel değil; farklı kanat önderlerinin yer almasıyla Türkiye’nin yeni anayasa hazırlığı ve başkanlık seçiminin sosyolojik bir okuması olacak. 
 
Progrma 16 Temmuz Cumartesi Günü Saat 15.30'da Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.