‘Vefa’ filmine destek büyüyor

1914-1918 yıllarında Bayburt’ta yaşanan acıları anlatan ‘Vefa’ filmine destek büyüyor.

‘Vefa’ filmine destek büyüyor
Bayburt Postası - 1914-1918 yıllarında Bayburt’ta yaşanan acıları anlatan ‘Vefa’ adlı sinema filminin çekimleri başlıyor. Temmuz ayında başlayacak olan ve Bayburt'ta çekilecek sinema filmi için destek açıklamaları geldi. PETKİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Bayburt Bilim Eğitim Kültür Derneği Onursal Başkanı Kenan Yavuz’un verdiği iftar programına katılan Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ‘Vefa’ filmine gereken desteğin fazlasıyla verileceğini kaydettiler. 

“Bu anlamda ihtiyacımız vardı. ‘Vefa’ Türkiye adına çok büyük bir kazanım”

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Kenan Yavuz’un öncülük ettiği ‘Vefa’ filminin Türkiye adına çok büyük bir kazanım olacağını söyledi. Ermeni meselesinin uluslararası arenada ısıtılarak Türkiye’nin önüne sürülen bir proje olduğunu belirten Ustaoğlu, şöyle konuştu: 

“Hepimizin bildiği gibi özellikle Ermenilerle ilgili olan mesele maalesef yıllardır uluslararası süreçte ısıtılıp ısıltılıp önümüze sürülen ve bizi sürekli zorda bırakmaya çalışan maalesef uluslar arası bir proje. Bizim bu anlamda ciddi bir çalışmaya ihtiyacımız vardı. Bunun sivil el eliyle yapılması da çok önemli. Kanaatimce çok ses getireceğine inanıyorum.”

“El birliği ile başaracağız”

Projeye her anlamda destek vereceklerini kaydeden ve Bayburt’un el birliği ile bu projenin altında en güzel şekilde kalkacağını söyleyen Ustaoğlu, “Bu anlamda Bayburt adına da birçok önemli sanatçıyı ilimizde ağırlayacağız. Bu işte emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Sadece Kenan beyin altından kalkacağı bir şey değil, el birliği ile başaracağız. Bazı şeyler para olsa da yapılmaz. Kenan beyin parasal pek problemi yok ama önemli olan hepimizin bunun altına elimizi koymamız lazım. Bunu da bir kez daha hatırlatayım. Bizler üzerimize düşeni yapacağız, sizler de yaparsanız Bayburt adına çok güzel bir proje ortaya çıkacak” dedi.

“Kenan Yavuz, Bayburt için bir şans”

Vali Ustaoğlu, Kenan Yavuz Bayburt’un yetiştirdiği değerlerden bir olduğuna da vurgu yaptığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Bayburt Türkiye’nin en güvenli en huzurlu en küçük şehri ama içinde barındırdığı çok kıymetli şahsiyetlerle özgül ağırlığı çok yüksek olan, Türk siyasetine, ekonomisine, idaresine yön veren çok kıymetli şahsiyetleri kendi içerisinde yetiştiren bir şehir demiştim. Bunlardan birisi de değerli kardeşimiz Kenan Yavuz. Kısa bir süre önce İstanbul’da tanıştık. Kendisinin Bayburt aşığı olması ve bu güzel projelere imza atması Bayburt açısından da önemli bir şans, kendisine teşekkür ediyorum. Çünkü önemli olan Bayburt’umuz küçük, problemsiz bir şehir ama tanınmaya, bilinmeye ihtiyacı var, marka değeri oluşturmaya ihtiyacı var. Bu anlamda Türk ekonomisine yöne veren insanların Bayburt’a sahip çıkması çok önemli. Tabiki Maliye Bakanı'mız Bayburtlu olması tabiri caizse Bayburt açısından Cumhuriyet tarihinin en büyük talihi olarak görüyoruz. İnşallah elbirliğiyle Bayburt adına çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” 

Yavuz: "21 Şubat 2017'de galasını yapacağız"

Temmuz ayında çekimlerine başlanacak olan filmin çekimlerinin 6 haftalık bir sürede tamamlamayı hedeflediklerini ve 21 Şubat’ta galasının yapılmasını hedeflediklerini kaydeden Yavuz ise, yaptığı knonuşmada şunları kaydetti:

“Geçmişte bu topraklarda çok büyük acılar yaşandı. Bu film projesinde 1914-1918 yıllarında Ermeni-Rus İşgali döneminde yaşanan acıları objektif bir şekilde Bayburt’un kültürel dokusunu, özelliklerini, geleneksel yaşantısını da harmanlayarak projelendirdik. Tabi bir dönem filmi olması sebebiyle oldukça maliyetli bir yapıt. Filmin tescil haklarını BEKDER derneğimize bıraktık. Bu filmden gelen gelir derneğimize kalacak ve derneğimiz daha başka projelerle hayata geçirmek için bir kaynağa kavuşmuş olacak. Öncelikle hedefimiz bu sene 6 hafta sürecek olan bu projeyi tamamlamak ve 2017 yılı 21 Şubatı’nda galasını yapmak.”

Vali Ustaoğlu’nun, Ticaret Odası’nın projeyi desteklediğini söyleyen Yavuz, il dışındaki Bayburtlular'ın da desteğiyle bir bütün halinde bunun başarılacağını belirtti. Yavuz, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Sayın Valim projemizi sahiplendi. Ticaret Odası başkanımız ve üyelerimiz projemizi sahiplendi. Çünkü Bayburt’a ait olan bir hikaye var, Bayburt’ta yaşanmış ve aynı zamanda mekanlarıyla da Bayburtla buluşan bir proje. Dolayısıyla sadece Bayburt’la değil Bayburt dışında yaşayan Bayburtlular'ın da sahiplenmesini bekliyoruz. Her anlamda ihtiyacımız olacak sizlere. İhtiyaçlarımız her oluştuğunda iş dünyasından kapısını çalacağımız her arkadaşımızın bize yardımcı olacağından eminiz. Sayın valimizin katkılarıyla en önemli ihtiyaçlarımız çok büyük ölçüde karşılandı. Sahada şimdi öngöremediğimiz sayısız aksaklık çıkacak. Filmi 6 haftada bitirmek zorundayız. Zaman uzadığı taktirde çok olağanüstü maliyetleri oluyor. Herkesin devam eden projeleri var ve herkesle 6 haftalık bir anlaşma yaptık. Profesyonel bir ekip tarafından icra edilecek. Özellikle figürasyon göç sahneleri, savaş sahneleri Bayburtlu yerel arkadaşlardan da kullanılacak. Sayın valimizden, belediye başkanımızdan, ticaret odası başkanımızın destekleriyle sıkıntılarımızı gidereceğiz.”    


Yumak: “Memleket meselesi haline getirmemiz lazım”

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ise, Türkiye adına düşünülüp uygulanabilecek bir projeyi Bayburt adına uygulanabilir bir hale dönüştürdüğü için Kenan Yavuz’a teşekkür etti.

“Uzun metrajlı bir film yapmak Türkiye ve dünya sinemalarında gösterime  sunabilmek çok önemli" diyen Yuımak, “Bunun için Kenan Yavuz’a bunu gerçekleştireceği için çok teşekkür ediyorum. Biz Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman yanında olacağız. Bu film devletin dışında 1914’ü çağrıştıran gerçek yaşanmış bir hikayeden yola çıkılarak yapılan ilk film özelliği açısında da çok önemli. BEKDER gibi bir STK aracılığıyla bunun yapılması da önemli. Çünkü BEKDER aktif bir sivil toplum kuruluşumuz. Bu işi memleket meselesi haline getirmemiz lazım. Sayın valimizin desteğine de ayrıca çok mutlu oldum. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” 

Cem Akyoldaş: "20 Temmuz'da motor diyoruz"

6 ay önce film projesine start verildiğini söyleyen filmin yönetmeni Cem Akyoldaş da 20 Temmuz'da dev bir kadroyla filmin çekimlerinin başlayacağını söyledi.

Filmin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu da hatırlatan Akyoldaş, "Temmuz'un 20’sinde motor diyoruz. Başlayacağımız proje tamamen sosyal sorumluluk projesi. Sinema iki türlü yapılır. Ticari yapılır. Kenan Bey burada ticari bir kaygı düşünmeden sosyal sorumluluk projesi yapmaya karar verdi. O dönemin siyasi yapısı itibariyle de zor bir proje. Bunun için 6 aya yakındır Beşpınar'da çekim alanları hazırlanıyor. Temmuz'un 15'i gibi dev bir kadroyla buraya geleceğiz. 6-7 hafta birlikte olacağız. Kenan beyin de dediği gibi sizin desteğinize ihtiyacımız olacak. İnşallah Bayburt’a yakışır güzel bir film yapacağız” diye konuştu.   

Bayburt Konaklama Tesisleri'nde verilen iftar yemeğine; Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, PETKİM Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor Kulübü Başkanı Hikmet Şentürk, BEKDER Başkanı Mete Emir, yönetim kurulu üyesi Gökhan Önder Karaoğlu ve davetliler katıldı.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 8 yıl önce

inşAllah film de de 1914-1918 ermeni rus işgali denmiyordur...Rus işgali 1916 yılşının 17 temmuzunda gerçekleşti de .....

Misafir Avatar
Suat 8 yıl önce @ahmet

Denmiyor, merak etme.

Beğenmedim! (2)
Avatar
ahmet 8 yıl önce

Ruslar 5 aylık Bayburt savunmasından sonra girdikleri Bayburt u Bolşevik ihtilali dolayısıyla kendi istekleri ile şubat 1918 de boşalttılar....geldiklerinde yanlarında ki ermeniler onlara yardımcı oluyordu Türkçe bildikleri ve mekanı tanıdıkları için ..Sayıları yeterli olmadığı için de Ruslardan sonra fazla kalamadılar

Avatar
Timur Keskin 8 yıl önce

Proje Azerbaycan etkisi ile bir probaganda malzemesi olacaksa hiç bir açıdan değeri olmayacaktır ki yönetmenin sözlerinin satır arasında var. Umarım yanılırım. Öte yandan film eğer Bayburt'taki Ermeni nüfus ve kültürünün nerede , ne olduğuna cevap arayan türden bir sanat eseriyse eminim bir baş yapıt olacaktır.Zor iş kolay gelsin. (Behram Şimşek'te denemişti,zor zamanlardı.Kovdular.)

Misafir Avatar
Timur Keskin 8 yıl önce @Timur Keskin

Suat Bey sanırım senaryoyu sen yazdın. Rica etsem bir kopya gönderir misin? Bir de Suat tek başına bir şey ifade etmiyor. Suat ne?

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Suat 8 yıl önce @Timur Keskin

Senaryo faşizan çizgiyle barışçıl Ermeni vatandaşlarımız arasında o ayrımı iyi yapıyor meraklanma. Filmin yaşanan acıları anlatıyor bunun adına propaganda diyorsan evet propaganda.

Beğenmedim! (1)