Türk Kızılayı Gençosman Köyü'nde

Bayburt'un Gençosman köyündeki yangında evleri tamamen yıkılan ailelere, Türk Kızılayı yardım elini uzattı.

Türk Kızılayı Gençosman Köyü'nde
Bayburt Postası - Bayburt'un Gençosman köyündeki yangında evleri tamamen yıkılan ailelere, Türk Kızılayı yardım elini uzattı.

Türk Kızılayı Bayburt Şube Başkanı Fikret Aksoy, Gençosman köyündeki yangını haber alır almaz görevli arkadaşlarıyla birlikte köye ulaştıklarını söyledi.

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu'nun talimatı doğrultusunda, AFAD ve jandarma ekipleri ile ilk yaptıkları hasar tespitinin ardından Kuzeydoğu Anadolu Bölge Afet Müdürlüğü ile irtibata geçtiklerini belirten Aksoy, "Gençosman köyümüzde yaşanan üzücü yangın olayından hemen birkaç saat sonra evleri tamamen yıkılan ailelerimize yatak, battaniye, gıda, ve temizlik kolileri ile çeşitli ev gereçlerini Kuzeydoğu Anadolu Bölge Afet Müdürlüğü ekiplerimizle teslim ettik." dedi.

Aksoy, Türk Kızılayının her zaman vatandaşların yanında olduğunu ifade ederek, "Yangında 11 vatandaşımızın evi tamamen yanarak kül oldu. Biz de hiç zaman kaybına mahal vermeden bu ailelerimizin yaralarını bir nebze de olsun sarmak istedik. Acil olarak ilk etapta bu ailelerimize 100 battaniye, 50 yatak, 13 gıda kolisi, 13 temizlik malzemesi kolisi ve 13 de ocak ulaştırdık. Yine Kuzeydoğu Anadolu Bölge Afet Müdürlüğümüzle yaptığımız istişareler sonucunda hemen bu sabah itibariyle Kızılan İkram Aracı'mızda gelerek evleri yanan aileler başta olmak üzere tüm köy halkına çorba ve çay ikramına başladık." diye konuştu.
Gençosman köyündeki yangında zarar gören ailelere ilişkin çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Aksoy, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Türk Kızılayı Bayburt Şubesi olarak çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve yardımların önümüzdeki günlerde de süreceğini kaydetti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin 8 yıl önce

21 yüzyılday 14 yılda akp ye %85 oy veren halkın durumu ortada sözün bittiği yer

Avatar
Ali 8 yıl önce

Gençosman Köyünde evleri yanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım.

Avatar
Bayburdi 8 yıl önce

Köy halkına büyük geçmiş olsun , Allah cümlesini korusun. Metin rumuzlu kişiyi de önce millete iyi dilekler ve dualar etmesini sonra ağızlarına sakız olan Ak Parti'ye ve hizmetlerine laf etmesini tavsiye ederim. Zira çok komik ve bir o kadar da boş bu laflar.