Sanatçılar Derneği'nden ödül alacak isimler belli oldu

Uluslararası Bayburt Sanatçılar Derneği, 4. kez ödül töreni düzenleyecek.

Sanatçılar Derneği'nden ödül alacak isimler belli oldu
Bayburt Postası - Uluslararası Bayburt Sanatçılar Derneği, 4. kez ödül töreni düzenleyecek. 2012 yılında başlatılan ve her yıl verilen onur ödüllerine bu yıl layık görülen isimler belli oldu.  

17 Aralık 2016 tarihinde Bayburt'ta düzenlenecek ödül töreni ile ilgili bir açıklama yapan dernek başkanı Ülkü Koçan, "Bulundukları alanlarda farkındalık ve sıra dışı faaliyetlerde bulunan isimlerden oluşan değerlerimizi toplumla buluşturmaya devam edeceğiz. Bölgesel ve yöresel sanatın gelişim surecinde etkin rol alan değerlerimizin birer kültür elçisi olarak bunu hak ettiklerini düşünüyorum dedi. 

Koçan, ödül alan isimleri de sıraladığı açıklamasında şunları söyledi:

"Yılın bürokratı Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, edebiyat alanında yazar Tarık Torun, görsel sanatçı Feridun Hacihasanzade, halk kültürü ve araştırmacı Köksal Gedik, Türk Halk Müziği sanatçısı Devran ve beste ve söz yazarı Sinan Kayaoğlu ödüle layık görülen değerlerimiz. Ayrıca bu yıl ilk kez vereceğimiz fark yaratanlar onur ödülümüz var. Bu da Arpalı Şehit Fatih Kostik Okulu Aile Birliği Başkanı Ahmet Kocatürk ve okul müdürü Abdulvahap Eryılmaz’a verilecektir. Bu geceye özel Türk Halk Müziği sanatçısı Devran sahne alacak. Ayrıca aynı gün Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Vahit Novruzov kişisel resim sergisi Taşhan'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.