ŞAGDER uyardı: “İstismar ediyorlar, itibar etmeyin!”

Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Selami Köksal, vatandaşları, şehit ailelerini kullanarak rant elde etmek isteyenlere karşı uyardı.

ŞAGDER uyardı: “İstismar ediyorlar, itibar etmeyin!”
Bayburt Postası - ŞAGDER Başkanı Köksal’ın konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Son günlerde iyice çoğalan şehitlerimizi ve gazilerimizin ismini kullanarak onların çocuklarına eğitim desteği vereceklerini söyleyerek, ‘çorbada sizin de tuzunuz bulunsun, adresinize dergi broşür kitap göndereceğiz’ diyerek telefonla arayıp yardım talebinde bulunanlara itibar etmeyiniz. Devletimiz şehit ailesine, gazisine her türlü destekte bulunuyor. Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Derneği olarak biz hiç kimseyi telefonla arayıp yardım talebinde bulunmuyoruz.

Şehrimizden beni arayıp yardım talebinde bulundular ve sürekli yardım ettiğini söyleyen siyasi il başkanlarımız,  müdürlerimiz, vatandaşlarımız oldu. En son ben arandım. Arayan kişi Ankara Gaziler Sosyal Hizmetlerden aradığını söyledi. Yardım talebinde bulundu. Kim olduklarını, başkanlarının kim olduğunu sordum, cevap vermedi. Ben de ‘Şehitleri, gazileri istismar etmeyin’dedim ve telefonu kapattım.

Bu tür istismarlara son vermek amacıyla, şehit ve gazi ismi adı altında açılacak derneklerin izni İçişleri Bakanlığınca verileceği duyuruldu. İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’ya istismarın önünü kesecek bu kararından dolayı teşekkür ediyoruz.

Bunun gibi bir durumla karşı karşıya kalan vatandaşlarımızdan Bayburt’ta tek olan Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’ni 0458 211 28 28 nolu telefondan aramalarını rica ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.